Priprava koroškega rženega kruha vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine
Z veseljem sporočajo, da so v Koroškem pokrajinskem muzeju dosegli cilj, ki so si ga zadali ob pripravi občasne razstave Koroška košta (maj 2021 – oktober 2022).
Z veseljem sporočajo, da so v Koroškem pokrajinskem muzeju dosegli cilj, ki so si ga zadali ob pripravi občasne razstave Koroška košta (maj 2021 – oktober 2022).
Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike. Posebno mesto v projektu ima koroški rženi kruh. Med drugim ga na Koroškem peče tudi Marjeta Ročnik, ki jo je ekipa Koroškega pokrajinskega muzeja obiskala včeraj.