Search
Close this search box.

reka

Zaradi obilnega deževja poplave na avstrijskem Koroškem

Obilno deževje je ponoči težave povzročalo na avstrijskem Koroškem, zaradi poplav je zaprtih je več cest, razmere pa so najbolj napete v Labotski dolini ter v okolici Pliberka, popolnoma je zaprto območje Železne Kaple, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Ob obilnejših padavinah lahko pride do razlivanj več rek

Danes in v petek so na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. Po podatkih Arsa se je reka Kolpa začela razlivati v zgornjem toku, prav tako posamezni njeni pritoki. Naraščajo tudi druge reke v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Čez dan lahko pride do razlivanj več rek v zahodni, osrednji in južni Sloveniji.

Preberi »

Dravogradu se obeta bistveno izboljšanje poplavne varnosti

Dravogradu, ki je bil v poplavah novembra 2012 zelo močno prizadet, se obeta bistveno izboljšanje poplavne varnosti. V okviru slovenskega načrta za okrevanje in odpornost je direkcija za vode z Občino Dravograd nedavno podpisala sporazum, na podlagi katerega se za ta namen do konca 2025 obetajo naložbe, zdaj ocenjene na 11 milijonov evrov.

Preberi »

Pogrešano turško deklico našli mrtvo

Hrvaška policija je skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano turško deklico, ki jo je v četrtek zvečer odnesla reka Dragonja, našla mrtvo, so za STA potrdili na Policijski upravi Koper. Njeno truplo so ob 12.35 našli na hrvaški strani reke Dragonje, približno dva metra pod vodo.

Preberi »

Znanih več podrobnosti včerajšnje tragične nesreče na Soči

Novogoriški kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil o sredini utopitvi dečka v reki Soči pri Solkanu, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče. Po doslej zbranih podatkih se je deček s spodnjimi oblačili zataknil za večji lesen steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal rešiti, a brezuspešno.

Preberi »

Dogodki