Search
Close this search box.

referendum

Odbor za zdravstvo o predlogu referenduma o uporabi konoplje

Poslanci bodo popoldne na seji odbora DZ za zdravstvo razpravljali o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o pridelavi, predelavi, prometu in uporabi konoplje v medicinske namene. Predlog za razpis referenduma so v DZ vložili poslanci in poslanke poslanske skupine Svoboda.

Preberi »

Civilna iniciativa zahteva odstop vodstva velenjske komunale

Ljudska iniciativa Velenje bo v torek velenjskemu županu Petru Dermolu izročila peticijo, s katero bo zahtevala odstop direktorja, nadzornega sveta in skupščine Komunalnega podjetja Velenje. Menijo namreč, da so imeli vodilni skupaj z županom dovolj časa za preoblikovanje delovanja podjetja v korist javnosti, a tega niso storili.

Preberi »

Volivci potrdili zakone o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi

Volivci so danes odločali o uveljavitvi treh zakonskih besedil, poleg zakona o vladi še o spremembah zakonov o dolgotrajni oskrbi in noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija. S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je torej vložila stranka SDS.

Preberi »

V SDS v ocenah izidov referendumov ocenili, da so bili volivci zavedeni

Poslanec SDS Branko Grims ob trenutnih izidih, po katerih referendumi o RTVS, vladi in dolgotrajni oskrbi niso uspeli, močno dvomi, da so se ljudje v celoti zavedali vsebine svojih odločitev. Izglasovali so višje davke, višji rtv-prispevek in ideološki monolit na RTVS ter se odpovedali pravicam iz dolgotrajne oskrbe za vsaj leto dni, je ocenil.

Preberi »

Volivci na referendumskem trojčku o usodi treh zakonov

Državljani bodo na današnjem trojnem referendumu odločali o usodi zakonov o vladi, o RTVS in o dolgotrajni oskrbi. Ob 7. uri se bo po državi odprlo več kot 3000 volišč, na katerih bo imelo 1,7 milijona volilnih upravičencev priložnost, da se izreče o uveljavitvi omenjenih zakonov. Volišča bodo odprta do 19. ure, do tedaj velja volilni molk.

Preberi »

Koalicija Za otroke gre vložila ustavno pritožbo na prepoved razpisa referenduma o družinskem zakoniku

Sovoditelja Koalicije Za otroke gre Aleš Primc in Metka Zevnik sta danes na ustavno sodišče vložila pritožbo na odločitev DZ glede nedopustnosti razpisa referenduma o družinskem zakoniku. V ustavni pritožbi koalicija navaja tudi argumente za izločitev treh ustavnih sodnikov, in sicer Katje Šugman Stubbs, Roka Čeferina in Neže Kogovšek Šalomon.

Preberi »

Mesec: Referendum o spremembah družinskega zakonika protiustaven

Minister za delo Luka Mesec je glede vložene pobude za zakonodajni referendum o spremembah družinskega zakonika in vloženem vetu državnega sveta poudaril, da spremembe v skladu z odločbo ustavnega sodišče samo odpravljajo diskriminacijo istospolnih parov. Referendum o omenjenem zakonu bi bil tako po njegovih besedah protiustaven.

Preberi »

Dogodki