referendum

Danes referendumsko odločanje o usodi novele zakona o vodah

Ob 7. uri se je po državi odprlo več kot 3000 volišč za glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah. Volivci svoj glas lahko oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Kakšna je bila volja volivcev, bo znano zvečer, ko bo tudi jasno, ali bo na referendumu dosežen potreben kvorum za zavrnitev zakona.

Preberi »

Kolesarska turneja SD ponesla glas sVOboDE po Dravski dolini (FOTO)

V soboto, 3 julija 2021, so se članice in člani, prijateljice in prijatelji socialne demokracije podali na kolesarsko turnejo v podporo referendumski kampanji PROTI zakonu o vodah. Kolesarjenje v organizaciji Območne organizacije SD Dravske doline je popeljalo slogan ‘sVOboDE’ od Dravograda, Vuzenice, Mute, Radelj ob Dravi, Ribnice na Pohorju do Podvelke.

Preberi »

Prednik: “Ljudje morajo na referendumu povedati, ali pristajajo na ogrožanje našega največjega naravnega bogastva”

Osrednje mesto terenske akcije Socialnih demokratov Mislinja in Mladega foruma Koroška minuli petek je bil izobešen transparent ‘sVOboDA’ čez reko Mislinjo. S takšnimi akcijami želijo Socialni demokrati v referendumski kampanji proti Zakonu o vodah osveščati o območjih, ki bi bile z uveljavitvijo spornih določb zakona najbolj ogrožena – mostovih čez večje reke, ob jezerih, priobalnih in obvodnih območjih.

Preberi »

Referendum o noveli zakona o izvrševanju proračuna po odločitvi večine v DZ nedopusten. Levica bo sklep izpodbijala na ustavnem sodišču

Poslanci so s 46 glasovi za in 31 glasovi proti na današnji seji potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o izvrševanju proračuna za leti 2021 in 2022, ki investicije v vojsko izvzema iz omejitev pri prevzemanju obveznosti v breme proračuna. Levica je že napovedala, da bo sklep izpodbijala na ustavnem sodišču.

Preberi »

DZ preprečil možnost referenduma o sedmem protikoronskem zakonu

DZ je danes sklenil, da razpis zakonodajnega referenduma o sedmem protikoronskem zakonu ni dopusten. Sprejemu sklepa so nasprotovali poslanci dela opozicije, ki so vnovič opozarjali, da zakon ob sicer koristnih ukrepih za blažitev posledic epidemije covida-19 vsebuje tudi določbe, ki s tem niso povezane. Zakon je že objavljen tudi v uradnem listu.

Preberi »

Državni svet še danes o sedmem protikoronskem zakonu

Državni svet bo o morebitnem odložilnem vetu na sedmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek pozno zvečer, odločal še danes. S tem bo pospešil postopek uveljavitve zakona, ki prinaša za dodatnih 550 milijonov evrov ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.