Search
Close this search box.

prva pomoč

Svetovni dan prve pomoči obeležuje začetek meseca prve pomoči

Druga sobota v mesecu tradicionalno predstavlja svetovni dan prve pomoči, v Sloveniji pa pomeni tudi začetek meseca prve pomoči, ki se bo zaključil 16. oktobra, na svetovni dan oživljanja. Tudi letos bodo v tem
obdobju v organizaciji naših območnih združenj potekali številni brezplačni
dogodki, predstavitve in delavnice, tako za najmlajše kot tudi starejše, saj je rdeča nit tudi letos vseživljenjsko učenje prve pomoči.

Preberi »

Rdeči križ skupaj z ostalimi organizacijami vložil pobudo za uvedbo predmeta Prva pomoč in zdravje v šolski program

Ob mednarodnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra, so štiri organizacije: Slovenski reanimacijski svet pri Slovenskem združenju za urgentno medicino, Iniciativa za AED, Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija in Rdeči križ Slovenije, na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS vložile pobudo za uvedbo predmeta Prva pomoč in zdravja v šolski program.

Preberi »

Duševno zdravje na delovnem mestu

Tako zelo smo ujeti v neizprosno tekmo s časom in obveznostmi, da se običajno duševnih stisk zavemo prepozno. Tako delodajalci kot zaposleni tudi še vedno stežka spregovorijo o duševnem zdravju, čeprav ima ravno služba, ki predstavlja vsaj tretjino našega dneva, velik vpliv na naše počutje. V nadaljevanju razkrivamo, kako poskrbeti za duševno zdravje na delovnem mestu.

Preberi »

Dogodki