prostovoljstvo

Občina Mežica letos prvič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Na včerajšnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi Mežica. Še 25 občin pa je ponovno potrdilo naziv Prostovoljstvu prijazna občina, podeljen za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij.

Preberi »

MO Slovenj Gradec letos prvič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Na včerajšnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi MO Slovenj Gradec. Še 25 občin pa je ponovno potrdilo naziv Prostovoljstvu prijazna občina, podeljen za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij.

Preberi »

V sklopu Dneva za spremembe na tržnico, razstavo ali po flance

V sklopu največje vseslovenske prostovoljne akcije Dan za spremembe, katerega je Slovenska filantropija iniciirala že leta 2010, vas k aktivnostim vabijo tudi v Slovenj Gradcu, kjer aktivnosti nastajajo pod okriljem Mestne občine Slovenj Gradec, MOCIS-a Centra za izobraževanje odraslih, Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Meškove bukvarne, Ekološkega društva, Spotur-ja in raum AU.

Preberi »

Župan Klugler ob Dnevu za spremembe: Stopimo skupaj in pomagamo osebam, ki so osamljene

Slovenska filantropija že dvanajsto leto organizira prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, z letošnjim sloganom Premagajmo osamljenost. Povezati želijo ljudi po Sloveniji, s poudarkom na prostovoljski pomoči k premagovanju osamljenosti. Akcije bodo delno potekale na spletu, aktivnosti v živo pa bodo izvajali do konca aprila. Akciji se pridružuje tudi slovenjgraška občina.

Preberi »

Premagajmo osamljenost: Vseslovenska prostovoljska akcija tudi na Koroškem

10. aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, aktivnosti v živo pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila.

Preberi »

Dan za spremembe v Slovenj Gradcu letos z aktivnostmi čez cel teden. Najprej na daljavo, nato v živo na prostem

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija. Že vse od leta 2010 Slovenska filantropija v začetku pomladi nagovarja prebivalce Slovenije, naj stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in prispevajo k izboljšanju življenja v svojih okoljih. K akciji s sloganom “Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!” se letos v Mestni občini Slovenj Gradec v dogajanje vključujejo povezano, koordinacijo pa je prevzel MOCIS, Center za izobraževanje odraslih.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.