prostovoljstvo

Po podatkih civilne zaščite danes pri sanaciji po poplavah pomaga približno 3000 prostovoljcev

Civilna zaščita je za danes izdala 29 delovnih nalogov za skupine prostovoljcev pri odpravljanju posledic poplav. Po navedbah poveljnika Srečka Šestana je na terenu približno 3000 prostovoljcev. Za sredo še niso prejeli nobene potrebe po pomoči prostovoljcev, še vedno pa potrebujejo predvsem mehanizacijo, je navedel Sandi Curk iz Civilne zaščite.

Preberi »

Ob dnevu solidarnosti na terenu okoli 12.000 ljudi. Mednarodna pomoč tudi z gradbeno mehanizacijo

Po podatkih poveljnika regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka je bilo danes na terenu med 11.000 in 12.000 ljudi, ki so se prijavili preko aplikacije Poplave 2023. Izdanih je bilo 90 delovnih nalogov za skupine, ki so štele od 30 do več kot 100 oseb. Največ prostovoljcev se je zbralo v Zgornji Savinjski dolini in na Koroškem.

Preberi »

Gvido Jančar: Prostovoljstvo je moje življenje

V mesecu juniju so v Veliki dvorani predsedniške palače slovesno podelili državne nagrade in priznanja na področju prostovoljstva za leto 2022. Priznanje Republike Slovenije na področju prostovoljstva za leto 2022 kot najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja je bilo podeljeno tudi prostovoljcu Gvidu Jančarju iz Črne na Koroškem.

Preberi »

Znani so prejemniki državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2022. Med njimi tudi Korošec Gvido Jančar

Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2022 je prejela dolgoletna prostovoljka Hospica Mira Stušek. Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Jožef Bobovnik, Milena Dimec, Vlasta Hojan, Gvido Jančar, Anton Mlinarič in Marica Štirn.

Preberi »