projekt

Koroška kmalu prva slovenska invalidom prijazna regija

Jutri bosta Geodetski inštitut Slovenije (GIS) in Beletrina pripravila spletni dogodek v okviru projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi, ki ga financira Ministrstvo za infrastrukturo. Kot so zapisali organizatorji gre za enega najpomembnejših vseslovenskih projektov, namenjenih vključevanju ranljivih skupin v družbo, tako da se jim omogoči neovirano gibanje v posameznih občinah in med njimi. Posebna pozornost gre koroški, ki bo postala prva invalidom prijazna regija.

Preberi »

Cigler Kralj za manjše razlike v pokojninah med moškimi in ženskami

Pokojninska vrzel med moškimi in ženskami se v Sloveniji postopno zmanjšuje. To je treba nadaljevati in si hkrati prizadevati tudi za odpravo revščine med starejšimi ženskami, je dejal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj v uvodu v spletno konferenco ob iztekanju projekta Moje delo.Moja pokojnina.

Preberi »

Na Koroškem pod okriljem Mocisa zaživel petletni projekt Center za družine

Slovenjgraški izobraževalni zavod Mocis je na razpisu ministrstva za delo uspel s prijavo petletnega projekta Center za družine. Sedež centra je v Andeškem hramu v središču Slovenj Gradca, brezplačne aktivnosti za otroke, mladostnike in družine pa bo center izvajal za vso Koroško. Prve delavnice načrtujejo že za prihodnji, počitniški teden.

Preberi »

Očka v akciji: Z medijsko kampanjo do bolj aktivnih očetov

Ministrstvo za delo in Mirovni inštitut sta v sklopu projekta Očka v akciji začela izvajati medijsko kampanjo pod sloganom Aktivni očetje obračamo svet na bolje. Mlade očete in tiste, ki bodo to še postali, nagovarja, naj se vključijo v družinsko življenje in prevzamejo svoj del bremen, ki jih prinaša.

Preberi »