projekt

Očka v akciji: Z medijsko kampanjo do bolj aktivnih očetov

Ministrstvo za delo in Mirovni inštitut sta v sklopu projekta Očka v akciji začela izvajati medijsko kampanjo pod sloganom Aktivni očetje obračamo svet na bolje. Mlade očete in tiste, ki bodo to še postali, nagovarja, naj se vključijo v družinsko življenje in prevzamejo svoj del bremen, ki jih prinaša.

Preberi »

Med najboljšimi projekti ministrstva tudi izgradnja podjetniškega mrežnega inkubatorja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s številnimi ukrepi in razvojnimi spodbudami pomaga slovenskemu gospodarstvu. V te namene skupaj s svojimi organizacijami vsako leto pripravijo paleto nepovratnih in povratnih možnosti financiranja za raznolike projektne priložnosti slovenskih podjetij. Najboljših 20 v 2020 je bilten ministrstva s katerim predstavljajo izbor uspešnih projektov, ki so jih podjetja in občine z njihovo pomočjo zaključila do leta 2020. Med najboljše se je uvrstil tudi projekt izgradnje podjetniškega mrežnega inkubatorja.

Preberi »

S projektom do ohranjanja travišč na Peci in Uršlji gori

Z opustitvijo rabe travnikov in pašnikov se je v zadnjih 30 letih ovršje Pece in Uršlje gore precej zaraslo, s tem pa se siromaši tudi biotska raznovrstnost območja. Ena od aktivnosti posebnega projekta, pri katerem sodeluje Zavod RS za varstvo narave, bo čiščenje območij na obeh gorah in vzpostavitev rabe alpinskih travnikov s pašnim načrtom.

Preberi »

Ali poznate in uporabljate lahko branje?

V Zavodu Risa, ki ima sedež v Podgorju pri Slovenj Gradcu sodelujejo v več evropskih projektih na temo razvoja in širjenja lahkega branja. V anketi, ki so jo pripravili jih zanima, ali ljudje poznajo in uporabljajo lahko branje.

Preberi »

V Mežici bodo v celoti obnovili dotrajano cesto

V Mežici bodo v pomladnih mesecih pričeli z izvedbo investicije “Preplastitev ceste Prežihova – sklop II”. Projekt, ki bo sofinanciran s sredstvi ministrstva za okolje iz naslova sanacije Zgornje Mežiške doline je ocenjen na 215. 000 evrov.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun