projekt

Nasmeškotki za dijake iz socialno šibkih družin

V prazničnem času bo radostne in nasmejane trenutke tudi letos mogoče deliti z Nasmeškotkom, dobrodelnim piškotkom, ki že četrto leto zapored riše nasmehe otrokom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Letos Nasmeškotek ponuja možnost osebnega posvetila, zbrana sredstva pa bodo pri podjetju HOFER namenili dijakom iz socialno šibkih družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih. V trgovinah HOFER je Nasmeškotek po ceni 1 evro mogoče kupiti vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog.

Preberi »

Pečovnikova: Gre večinoma za občinska zemljišča, medtem ko gre v Dravogradu za zasebno zemljišče

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je korak bližje uresničitvi že dlje časa načrtovanega projekta deinstitucionalizacije, s katerim bodo okoli 70 stanovalcev iz centralne zgradbe preselili v 13 manjših stanovanjskih enot v šestih koroških občinah. Za nakup zemljišč v teh občinah država namenja skoraj 330.000 evrov.

Preberi »

NIJZ s šestmilijonskim projektom v obvladovanje širjenja koronavirusa

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila evropsko financiranje ukrepov za obvladovanje širitve covida-19 s poudarkom na ranljivih skupinah. Sredstva bo v celoti prispeval Evropski socialni sklad, višina sredstev pa znaša šest milijonov evrov, od tega za vzhodno kohezijsko regijo 3,4 milijona evrov. Projekt bo izvajal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila