projekt

Na avtocestnem omrežju letos načrtovanih več obsežnejših projektov

Dars letos načrtuje več obsežnih obnov na omrežju avtocest in hitrih cest. Eden je prenova odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami, ki naj bi trajala dve gradbeni sezoni. V primeru uspešno izpeljanih postopkov bi lahko stekla tudi prva pripravljalna dela za ureditev tretjega voznega pasu na avtocestni vpadnici v Ljubljano s štajerske strani.

Preberi »

Pohorje s celotno ponudbo na eni spletni strani in skupno smučarsko karto

Partnerstvo za Pohorje je v dveh letih delovanja med drugim vzpostavilo krovno spletno stran destinacije, enotne turistične informacijske table in sedem krožnih kolesarskih povezav med centri na Pohorju. V prihodnjih dneh bo zaživela tudi skupna smučarska karta, vse s ciljem zarisati Pohorje na turistični zemljevid sveta.

Preberi »

Vlada bo finančno podprla nov projekt Vzpostavitev proizvodnje Li-ion celic

Vlada je na nedeljski dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2021-2024 uvrstila osem novih projektov, so sporočili po seji. Skupna vrednost odobrenega sofinanciranja znaša več kot 21 milijonov evrov, ki bodo izplačani iz državnega proračuna v obdobju 2021-2024, je navedeno na strani vlade. Med prejemniki sredstev pa je tudi koroško podjetje.

Preberi »

Aljaž Verhovnik: Ravne so po desetih letih zagotovo bolj prijazne invalidom (VIDEO)

Ob današnjem mednarodnem dnevu invalidov se bo po državi zvrstilo več dogodkov. Med drugim je na Ravnah potekala tudi tiskovna konferenca, na kateri je predsednik Sveta za invalide Aljaž Verhovnik izpostavil prizadevanja ravenske občine v programu za izboljšanje življenja invalidov v občini ter predstavila projekt »Občina po meri invalidov« in poročala o izvedenih dejavnostih v letošnjem letu. Na konferenci pa je sodeloval tudi predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik.

Preberi »

Koroške občine ob Dravi z dodatno infrastrukturo za še več doživetij ob reki

V okviru projekta Naša Drava je pet koroških občin, ki ležijo ob Dravi, uredilo dodatno urbano opremo ob reki, ponekod pa so zagotovili tudi električna kolesa in kajake. S tem želijo ob hkratnem urejanju Dravske kolesarske poti še krepiti ponudbo doživetij ob reki. Bruto vrednost sicer širšega projekta za pet koroških občin znaša 120.000 evrov.

Preberi »

V Slovenj Gradec prihajajo Plastosi, domišljijska bitja prihodnosti

“Plastos 2021: Laboratorij prihodnosti” je medsektorski, multimedijski, koprodukcijski projekt v organizaciji Galerije sodobnih umetnosti Art.Con, ki se je v ta namen povezala s Fakulteto za tehnologijo polimerov, Javnim podjetjem Komunala Slovenj Gradec, MOSG, društvom Skatepark Slovenj Gradec in nevladno organizacijo v javnem interesu raum AU.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.