projekt

V Slovenj Gradec prihajajo Plastosi, domišljijska bitja prihodnosti

“Plastos 2021: Laboratorij prihodnosti” je medsektorski, multimedijski, koprodukcijski projekt v organizaciji Galerije sodobnih umetnosti Art.Con, ki se je v ta namen povezala s Fakulteto za tehnologijo polimerov, Javnim podjetjem Komunala Slovenj Gradec, MOSG, društvom Skatepark Slovenj Gradec in nevladno organizacijo v javnem interesu raum AU.

Preberi »

Koroška kmalu prva slovenska invalidom prijazna regija

Jutri bosta Geodetski inštitut Slovenije (GIS) in Beletrina pripravila spletni dogodek v okviru projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi, ki ga financira Ministrstvo za infrastrukturo. Kot so zapisali organizatorji gre za enega najpomembnejših vseslovenskih projektov, namenjenih vključevanju ranljivih skupin v družbo, tako da se jim omogoči neovirano gibanje v posameznih občinah in med njimi. Posebna pozornost gre koroški, ki bo postala prva invalidom prijazna regija.

Preberi »

Cigler Kralj za manjše razlike v pokojninah med moškimi in ženskami

Pokojninska vrzel med moškimi in ženskami se v Sloveniji postopno zmanjšuje. To je treba nadaljevati in si hkrati prizadevati tudi za odpravo revščine med starejšimi ženskami, je dejal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj v uvodu v spletno konferenco ob iztekanju projekta Moje delo.Moja pokojnina.

Preberi »

Na Koroškem pod okriljem Mocisa zaživel petletni projekt Center za družine

Slovenjgraški izobraževalni zavod Mocis je na razpisu ministrstva za delo uspel s prijavo petletnega projekta Center za družine. Sedež centra je v Andeškem hramu v središču Slovenj Gradca, brezplačne aktivnosti za otroke, mladostnike in družine pa bo center izvajal za vso Koroško. Prve delavnice načrtujejo že za prihodnji, počitniški teden.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.