projekt

Dars letos načrtuje za 106 milijonov evrov obnov na avtocestnem omrežju

Dars za letos načrtuje investicije v skupni vrednosti 301 milijon evrov, od tega naj bi za gradbena dela v okviru obnov avtocest in hitrih cest namenili 106 milijonov evrov, za investicije v novogradnje pa 77 milijonov evrov. Kot najzahtevnejši projekt obnove v upravljavcu avtocest izpostavljajo rekonstrukcijo odseka Dramlje-Slovenske Konjice.

Preberi »

Po predlogu delovne skupine ministrstva po državi 20 satelitskih urgentnih centrov, brez Raven na Koroškem in Dravograda

Potem, ko je zaradi odpora lokalnih skupnosti reorganizacija mreže nujne medicinske pomoči (NMP) leta 2015 deloma zastala, je delovna skupina ministrstva za zdravje oblikovala nov predlog reorganizacije. Po predlogu skupine, ki ga je pridobila STA, bi bilo v sistem NMP vključenih 12 urgentnih centrov in 20 satelitskih urgentnih centrov.

Preberi »

Šolarji bodo dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom

Po šolah, vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih bodo mladi današnji dan slovenske hrane začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letošnji bo 12. po vrsti. Kmetijska ministrica Irena Šinko bo ob tej priložnosti obiskala Osnovno šolo Turnišče, kjer se bo s šolarji pogovarjala o pomenu kmetijstva, pridelavi hrane ter spoštovanju hrane.

Preberi »

V projekt omogočanja multimodalne mobilnosti vključene vse koroške občine

Od leta 2016, ko se je začel izvajati projekt omogočanja multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi, se mu je priključilo 60 občin, od tega vseh 12 koroških. Končni cilj je odpraviti prepreke, ki nekaterim preprečujejo različne dostope, a najprej je treba v občinah zbrati podatke o teh preprekah, so povedali na današnji predstavitvi.

Preberi »

Projekt Neverjetna leta učinkovit pri zmanjševanju vedenjskih težav otrok

Ob dnevu duševnega zdravja se je danes odvijala projektna konferenca Javnega zavoda Mala ulica – Center za otroke in družine v Ljubljani, na katerem so predstavili izkušnje s projektom treninga starševstva Neverjetna leta. Koordinatorica projekta Ana Mirkovič je dejala, da se je ta izkazal za zelo učinkovitega pri zmanjšanju vedenjskih težav otrok.

Preberi »

Libeliče 100 let po priključitvi: Nekdanji mejni prehod Libeliče po obnovi z novimi vsebinami

Občina Dravograd je v okviru letošnje 100. obletnice priključitve Libelič k matični domovini v sodelovanju z več drugimi ustanovami pristopila k obnovi prazne stavbe nekdanjega maloobmejnega prehoda Libeliče. Objekt bo po prenovi, ki naj bi se zaključila v kratkem, dobil nove kulturne in turistične vsebine. Naložba je vredna dobrih 170.000 evrov.

Preberi »

Vlada med programe za proračunsko financiranje umestila tudi pomoč kmetom zaradi draginje in spodbude za gradnjo ničenergijskih stavb

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025, ki opredeljuje projekte in programe za financiranje iz državnega proračuna, danes uvrstila ukrepa pomoči za sektor mleka in pomoči zaradi visokih cen energentov v kmetijstvu, ki sta del ukrepanja za blaženje prehranske draginje, skupaj pa sta vredna 7,4 milijona evrov.

Preberi »

Nov center za obiskovalce na Peci in strategija za trajnostno upravljanje z vodnimi viri v čezmejnem prostoru Karavanke UNESCO Globalnega Geoparka

Karavanke UNESCO Globalni Geopark je čezmejni geopark, ki se ponaša z bogato geološko, naravno in kulturno dediščino. Obsega 5 slovenskih (Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd) in 9 avstrijskih občin (Zell/Sele, Gallizien, Eisenkappel-Vellach/Železna Kapla-Bela, Sittersdorf, Globasnitz/Globasnica, Feistritz ob Bleiburg/Bistrica nad Pliberkom, Bleiburg/Pliberk, Neuhaus, Lavamünd).

Preberi »