prireditev

Za približno polovico slovenskih šolarjev danes začetek zimskih počitnic

Za šolarje z vzhodnega dela Slovenije se danes začenjajo zimske počitnice, sicer nekoliko prej kot ponavadi. Razlog za premik začetka letošnjih zimskih počitnic je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo konec februarja potekalo v Planici. Društva zveze prijateljev mladine (ZPM) so pripravila veliko aktivnosti za učence in dijake.

Preberi »

Novoletni potop v Velenjsko jezero

Potapljači iz Društva za podvodne dejavnosti Jezero iz Velenja in nekateri domači ter tuji prijatelji se bodo v novo potapljaško sezono podali že danes ob 13. uri na tradicionalnem, 28. novoletnem potopu v Velenjsko jezero. Pod vodno gladino si bodo nazdravili in si zaželeli varno potapljaško sezono.

Preberi »

Danes je god sv. Štefana, po državi tradicionalni blagoslovi konj

Ob današnjem godu sv. Štefana, zavetnika konj, ki ga krščanska Cerkev slavi kot prvega mučenca, se bo na Dolenjskem, v Beli krajini, Posavju in drugje po državi zvrstila vrsta blagoslovov konj. Najmnožičnejši tradicionalni zbor Štefanovo 2022 prirejajo v Dolenji Stari vasi pri Šentjerneju, kjer se običajno zbere več kot 150 konjenikov.

Preberi »

Čarobni spust Božičkov obogaten z ognjemetom

V sredo, 23. 12. 2022, ob 17. uri so Črno na Koroškem obiskali dobri možje – Božički, ki so se na smučišče Črna spustili po najdaljši jeklenici – Olimpline in tako vsem občanom, še posebej pa otrokom, pričarali čarobno praznično vzdušje.

Preberi »