Search
Close this search box.

prireditev

Letošnji svetovni dan Downovega sindroma pod geslom Konec stereotipom

Svetovni dan Downovega sindroma, ki ga obeležujemo danes, letos poteka pod geslom Konec stereotipom. Tudi letos v Društvu Downov sindrom Slovenija pripravljajo dogodke v več krajih po Sloveniji, tudi pohode z baloni, s katerimi bodo javnost seznanjali o pomenu vključevanja drugačnih v družbo, so sporočili.

Preberi »

Spuščanje gregorčkov bo napovedalo nezadržno bližanje koledarske pomladi

Koledarska pomlad se nezadržno bliža, kar napovedujejo tudi nekateri dnevi, ki jih posebej obeležimo. Med njimi je gregorjevo. Otroci bodo danes na predvečer godu sv. Gregorja v več krajih spuščali po vodi barčice in spomnili na šego v obrtniških krajih, ko so luč vrgli v vodo in s tem sporočili, da pri delu ne bodo več potrebovali svetilke.

Preberi »

Na pustni torek ponekod vrhunec prireditev, na Graški gori tudi pokop pusta

Pustne maske bodo na današnji pustni torek še odganjale zimo, potem pa se bodo za leto dni poslovile. Še prej bodo ponekod pusta tudi pokopale. Tako se bo s pokopom pusta in vrnitvijo oblasti županji Nuški Gajšek končalo 64. Kurentovanje na Ptuju. V Cerknem pa bodo v skladu z več metrov dolgo obsodbo Pusta usmrtili z drvarskim kladivom, botom.

Preberi »

Na pustno soboto od Zmajevega karnevala do cirkuško obarvane povorke

Pustne prireditve bodo konec tedna ponekod doživele vrhunec. V Ljubljani bo na današnjo pustno soboto Zmajev karneval, v Kotljah bo 45. karneval, na Igu pri Ljubljani 24. podkrimski karneval, karneval bo tudi v Litiji, pustne povorke napovedujejo še v Celju, Lenartu, okolici Jesenic in Lukovice pri Domžalah ter v Kopru, kjer bo cirkuško obarvana.

Preberi »

Pred nami je najbolj čarovniška noč v letu

Ko otroci začnejo krompirjeve počitnice, že vemo, da je pred vrati najbolj čarovniška noč v letu. Številnim dogodkom ob današnjem 31. oktobru, noči čarovnic, se pridružijo takšni, ki jih brez počitnic najverjetneje ne bi bilo. V Sloveniji pa je ta dan postal tudi priložnost za družbeno odgovorne akcije.

Preberi »

Dogodki