prireditev

Pahor v Slovenj Gradcu na slovesnosti pred dnevom ZN o pomenu te organizacije za multilateralizem (FOTO)

Organizacija Združeni narodi je še vedno in morda vedno bolj odločilnega in osrednjega pomena za sodobno multilateralno ureditev sveta, je na slovesnosti ob prihajajočem dnevu ZN v Slovenj Gradcu dejal predsednik republike Borut Pahor. Dodal je, da je Slovenija močno zavezana multilateralizmu in vlogi ZN v pravni in politični arhitekturi sveta.

Preberi »

S projektom Krog življenja na Koroškem ozaveščajo o pomenu preventive v boju z rakom. V regiji pojavnost novih primerov raka nad slovenskim povprečjem

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan na Ravnah na Koroškem s projektom Krog življenja ozavešča o pomenu preventive v boju z rakom. Osrednja aktivnost projekta bo 24-urna hoja v parku z začetkom danes ob 17. uri. Po podatkih za 2018 je na Koroškem pojavnost novih primerov raka nad slovenskim povprečjem, umrljivost zaradi raka pa pod.

Preberi »

Kulturna plaža na Ravnah vabi k ustvarjanju, glasbenim nastopom in na razstavo. Poteka tudi Avguštinov sejem

Več organizatorjev je združilo moči in danes na Ravnah na Koroškem organizirajo že 4. Kulturno plažo. Celodnevno dogajanje v in pred Kulturnim centrom Ravne prinaša otroško predstavo ob 10. uri, sledili bodo ustvarjalne in plesne delavnice ter glasbeni program, ob 17.30 v tamkajšnji Galeriji Ravne odpirajo razstavo del Saša Vrabiča Obrni ploščo.

Preberi »

Na Kopah po izgubljeni zimski sezoni z velikimi pričakovanji v poletno

Na Kopah po izgubljeni zimski sezoni, v kateri je imelo podjetje Vabo po besedah direktorja Boštjana Paradiža za okoli tri milijone evrov izpada prihodkov, zdaj optimistično vstopajo v poletno sezono. Izvedli so več naložb, intenzivno promovirajo možnost oddiha z avtodomi in prikolicami, uvod v poletje pa bo nedeljski tretji Holcerčkov festival.

Preberi »

Od ponedeljka za prireditve in shode z več kot 100 udeleženci uveden pogoj PCT

lada je na seji podaljšala nekatere omejitve za preprečevanje širjenja covida-19 in na novo določila, da bo od ponedeljka za javne shode in prireditve z nad 100 udeleženci veljal pogoj preboleli, cepljeni, testirani. Zaradi velikega povpraševanja po informacijah o protikoronskih ukrepih pa je delovanje klicnega centra podaljšala še do 30. junija.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.