praznik

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti. Lipova vejica, na katero bo lahko padel Sveti Duh, prinaša srečo, zdravje in mir

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom obeležujejo prihod Svetega Duha, ki je po navajanju Svetega pisma prišel nad zbrane učence in Marijo, ter ustanovitev Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan.

Preberi »

Matični odbor soglasno za višje nadomestilo staršev otrok s posebnimi potrebami, za 13. maj kot nov državni praznik premalo podpore

Pristojni parlamentarni odbor je danes soglasno potrdil predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki predvideva dvig nadomestila za izgubljeni dohodek staršev otrok s posebnimi potrebami. Za novelo zakona, s katero bi kot nov državni praznik določili 13. maj, pa na odboru ni bilo zadostne podpore.

Preberi »

Voščilo slovenjgraškega župana ob prazniku dela

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je nagovoril občanke in občane ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela. Zahvalil se, da skozi te težke in nepredvidljive čase, korakajo povezani, hvaležni za vzajemno pomoč in spoštljivi drug do drugega. V teh časih je slednje še posebej pomembno, pravi. Županovo voščilo objavljamo v celoti.

Preberi »

Veselje ob sproščanju koronskih ukrepov naj po besedah zdravniške zbornice spremlja tudi odgovornost

V Sloveniji je v zadnjih dneh opazen trend zmanjševanja bremena epidemije covida-19, zato se postopoma rahljajo tudi ukrepi. Zdravniška zbornica Slovenije ob začetku prazničnega tedna prebivalcem priporoča, da ob sproščanju ukrepov še naprej upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe covida-19, je zapisano na spletni strani zbornice.

Preberi »

Nadškof Cvikl: Velika noč prebuja v nas veselje, upanje in ljubezen

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je v pridigi v dopoldanski velikonočni maši dejal, da je velika noč praznik luči, saj je na ta dan Jezus premagal temo smrti in vstal od mrtvih. “Vse to v naših srcih prebuja veselje, upanje in ljubezen,” je dejal. Pozval je k prenašanju tega sporočila naprej.

Preberi »

Največ Hrenov je v osrednjeslovenski statistični regiji, na Koroškem 38

Kristjani so na današnji veliki četrtek začeli sveto tridnevje, ki se bo sklenilo na velikonočno nedeljo. Zaradi ukrepov proti širjenju epidemije covida-19 bo tudi letošnja velika noč podobna lanski, hkrati pa drugačna, kot smo bili vajeni. Na Statističnem uradu RS pa so tudi ob letošnjem prazniku objavili nekaj zanimivih podatkov povezanih z veliko nočjo.

Preberi »