praznik

Obeleževanje valentinovega bo mogoče kljub epidemiji

Medtem ko so protikoronski ukrepi pošteno zagodli prirediteljem pustnih dogodkov, saj ne dovoljujejo prireditev, pa bomo imeli z obeleževanjem valentinovega danes manj težav. Praznik smo sicer v Sloveniji začeli prevzemati iz zahodnoevropskih držav in ZDA pred tremi desetletji.

Preberi »

Prešernov dan: Kulturne ustanove pripravile različne programe. Predsednik Pahor bo nagovoril iz svoje palače, kamor je povabil tudi letošnje Prešernove nagrajence

Slovenski kulturni praznik, ki ga v Sloveniji praznujemo danes, bo letos zaradi trenutnih razmer v veliki meri obeležen v digitalnem okolju. Kulturne ustanove so kljub temu pripravile različne programe, predsednik republike Borut Pahor pa bo ob tej priložnosti nagovoril iz svoje palače, kamor je povabil tudi letošnje Prešernove nagrajence.

Preberi »

S sredstvi, ki bi jih sicer namenili decembrskemu dogajanju, bodo na Ravnah obdarili vrtce in šole

Občina Ravne na Koroškem bo obdarila vrtce in šole, s sredstvi v skupni višini 5.500 €, ki bi jih sicer namenili decembrskemu dogajanju, letos pa bodo ta sredstva postala novi didaktični pripomočki, materiali s katerimi si otroci najraje krajšajo čas, ustvarjajo, krepijo svoje veščine in se ob učenju zabavajo, in ki jih bodo pričakali ob povratku v šolske in vrtčevske klopi.

Preberi »

Božiček danes razveselil otroke na območju MO Slovenj Gradec

Letošnji december v Slovenj Gradu je sicer drugačen kot smo bili vajeni, se pa kljub epidemiji dogaja veliko. Organizatorji, MO Slovenj Gradec in JZ Spotur, so večino dogajanja sicer prenesli na splet, nekatere stvari pa se odvijajo tudi na prostem. Tako je danes najmlajše obiskal in razveselil Božiček.

Preberi »

Vas olimpijcev zasijala v soju prazničnih luči

Koroške občine so tudi letos zasijale v soju prazničnih luči. Nekatere so k že obstoječim lučkam dodale še nekaj novosti, med slednjimi je tudi Črna na Koroškem, kjer so tokrat poskrbeli, da se lahko krajani sprehodijo skozi pravljično okrašeno vas, na novo pa so okrasili “Kovačevo” ulico.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun