Search
Close this search box.

politična stranka

Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golobovi vladi rekordna podpora, za Pahorjem najbolj priljubljen Logar

Podpora vladi je v novembrski anketi Mediane za POP TV rekordna, saj Golobovo vlado podpira skoraj 60 odstotkov vprašanih, kar je največ od njenega oblikovanja, nasprotuje pa ji skoraj 30 odstotkov. Med strankami ima najvišjo podporo Golobovo Gibanje Svoboda, ki bi ga obkrožil vsak tretji anketiranec, SDS pa vsak peti.

Preberi »

Vsak tretji bi glasoval za Gibanje Svoboda

Prva raziskava razpoloženja volivcev po parlamentarnih volitvah, ki jo je za POP TV opravila Mediana, je pokazala, da daleč največ javne podpore še vedno uživa Gibanje Svoboda, ki bi ga podprl skoraj vsak tretji vprašani oziroma 30,6 odstotka vprašanih. Sledi SDS, ki bi jo podprl vsak peti vprašani oziroma 19,7 odstotka anketirancev.

Preberi »

SDS ostaja stranka z najvišjimi prihodki 

Na Ajpesu so objavili letna poročila parlamentarnih strank za lani. Kot je razvidno, ima SDS, tako kot leto pred tem, med parlamentarnimi strankami najvišje prihodke in odhodke. Ob koncu leta je bila brez sredstev stranka Konkretno, nastala z združitvijo SMC in GAS, sredstva katerih je na svoj račun prenesla šele v začetku letošnjega leta.

Preberi »

Golob: K močni levosredinski vladi vabimo tudi LMŠ in SAB

V Gibanju Svoboda si želijo narediti močno levosredinsko vlado, zato k sodelovanju vabijo tudi LMŠ in SAB, je v posebni oddaji Studio 9. maj v Slovenskem mladinskem gledališču dejal predsednik stranke in najverjetnejši mandatar Robert Golob. Kot je povedal, s tovrstnim povezovanjem računajo tudi na zmago na jesenskih lokalnih volitvah.

Preberi »

To so rezultati današnjih volitev: Gibanju Svoboda ob visoki volilni udeležbi 40 poslanskih mandatov, v DZ pet strank

Na današnjih državnozborskih volitvah je največ volivcev obkrožilo Gibanje Svoboda, ki je glede na delne rezultate dobila 40 poslanskih mandatov, kar je doslej največ v zgodovini. V DZ se je sicer uvrstilo pet strank, poleg Gibanja Svoboda še SDS, NSi, SD in Levica. Volilna udeležba je bila najvišja po letu 2000, kar so v strankah pozdravili.

Preberi »

Janševi vladi nasprotuje več kot 60 odstotkov vprašanih

Delo vlade podpira 28,3 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62,2 odstotka, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi z oktobrom beleži upad podpore. Na vrhu najbolj priljubljenih politikov ostaja evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Preberi »

Jasnič: Svet DeSUS danes odrekel podporo vladi

Svet DeSUS je na današnji seji podprl dokument, s katerim odrekajo vsakršno nadaljnjo podporo vladi, je v izjavi za medije dejal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič. Hkrati vlado, ki so jo sicer zapustili že decembra lani, pozivajo, naj nemudoma odstopi in razpiše predčasne volitve, “da država dobi legitimno vlado z večinsko podporo prebivalstva”.

Preberi »

Mesec: Levica je edina stranka prihodnosti v Sloveniji

Koordinator Levice Luka Mesec je na kongresu stranke v Sežani opozoril na krize zadnjih let. Po njegovem mnenju je Levica edina stranka prihodnosti v Sloveniji, ker si ne dela iluzij, da bo po odhodu vlade Janeza Janše konec težav, ki jo splet kriz presega. V Levici bodo storili vse, da bo prihodnost svobodna, demokratična in ekološka, napoveduje.

Preberi »

Dogodki