podjetja

Podjetja podprla predloge v paketu davčnih sprememb 2022-2025

Podjetja so podprla predloge davčnih sprememb in so jim v povprečju naklonjena, saj naj bi to prispevalo k njihovi rasti poslovanja in novemu zaposlovanju. Višino socialno-razvojne kapice vidijo med 4.000 in 5.000 EUR kot najustreznejšo, pri čemer naj bi njena uvedba prinesla novih 6.100 visoko-plačanih delovnih mest. To je pokazala anketa, ki jo je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) izvedla med 140 podjetji.

Preberi »

Upravljavci čistilnih naprav opozarjajo na visoke cene odvoza blata

Komunalna podjetja in ostali upravljavci čistilnih naprav po Sloveniji zaradi negotovih razmer glede odvoza komunalnega blata, potem ko je Madžarska že pred dvema letoma zaprla vrata za prevzem, nimajo večjih težav. Se je pa zaradi tega znatno povečala cena prevzema in odvoza odpadkov, kot zdaj kaže, pa tudi možnosti za ekološki kriminal.

Preberi »

Tab napovedal zagon proizvodnje litij-ionskih celic na Prevaljah

Po skoraj dveh letih od prvih napovedi je direktor družbe Tab Mežica Bogomir Auprih danes napovedal, da bodo v okviru podjetja Tab-Haidi, ki so ga ustanovili z azijskim partnerjem, predvidoma spomladi 2022 na Prevaljah zagnali proizvodnjo litij-ionskih celic. Naložba je vredna okoli sto milijonov evrov, za zdaj predvideva 300 zaposlenih.

Preberi »

V Leku potrdili usklajen dogovor o prodaji nove hale na Prevaljah družbi Tab

V Leku so potrdili, da so glede nove hale na Prevaljah, ki ni v uporabi, konec aprila s podjetjem Tab Mežica uskladili dogovor glede nakupa, dogovor pa zajema tudi “zaposlitvene možnosti za do 95 Novartisovih zaposlenih”. V Tabu zadeve še ne komentirajo, je pa znano, da so se za nakup zanimali zaradi načrtovane proizvodnje litij-ionskih baterij.

Preberi »

Direktor mežiškega TAB Auprih: Glede obrata za litij-ionske baterije se oziramo tudi drugod po Sloveniji in v tujini

Tovarna akumulatorskih baterij TAB Mežica se glede lokacije obrata za proizvodnjo litij-ionskih baterij s kitajskim partnerjem ozira tudi drugod po Sloveniji in v tujini, je glede informacije, da je podjetje le še korak do vzpostavitve omenjene proizvodnje na lokaciji Leka na Prevaljah, v sporočilu za javnost zapisal direktor družbe Bogomir Auprih.

Preberi »

Furs rok za oddajo davčnih obračunov podaljšal do konca aprila

Čeprav zakonske podlage ni, so na Finančni upravi RS (Furs) in Ajpesu rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2020 prestavili za mesec dni. Rok se sicer vsako leto izteče 31. marca, vendar letos računovodje zaradi zahtevnejših postopkov, ki so jih povzročili protikoronski ukrepi, že nekaj časa pozivajo k njegovemu podaljšanju.

Preberi »

Ministrstvo: Prizadevamo si za sofinanciranje testiranj za delodajalce

Delodajalci, katerih zaposleni potrebujejo negativen izvid na koronavirus, morajo za testiranje poskrbeti v sodelovanju z izvajalci zdravstvene dejavnosti. Državno sofinanciranje po sedmem protikoronskem zakonu se je izteklo, si pa gospodarsko ministrstvo in vlada prizadevata za dodatna sredstva za pomoč, so STA povedali na ministrstvu.

Preberi »

Do konca februarja rok za oddajo izjav o izplačilu kriznega dodatka

Delodajalci, ki so v skladu s sedmim protikoronskim zakonom svojim zaposlenim ob plači za december izplačali tudi 200 evrov kriznega dodatka, imajo še do konca februarja čas za oddajo izjav, na podlagi katerih jim bo Finančna uprava RS (Furs) izplačani znesek vrnila. To se bo zgodilo najpozneje do 20. marca.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.