podjetja

Blagovni znamki Sola in Zala v hrvaške roke. Brez dela naj bi ostalo 70 delavcev

Pivovarna Laško Union je blagovni znamki pijač Sola in Zala prodala slovenski družbi Nika Bev, za katero stoji hrvaško podjetje Stanić Beverages. Kot so včeraj sporočili iz pivovarne, se bodo tako lažje osredotočili na pivovarsko dejavnost. Obenem so z Niko Bev sklenili dolgoročni dogovor za nadaljnjo distribucijo znamk na slovenskem trgu.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Policija in tožilstvo preiskujeta Gen-I in Goloba

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina.

Preberi »

Priznanje Mega 2022, pod geslom “Vsi zmagujemo, ko sodelujemo”, prejelo 18 delodajalcev

Na novinarski konferenci so bili predstavljeni rezultati triletnega projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija preko Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Ob tem je bilo razglašenih 18 delodajalcev, ki so sodelovali na jesenskem natečaju in za svoje dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju prejmejo priznanje MEGA 2022.

Preberi »

Slovenj Gradec: Pripravili osnutek razvojne strategije za privabljanje in ohranjanje podjetij

Mestna občina Slovenj Gradec je pripravila Razvojno strategijo 2022-2030 za privabljanje in ohranjanje podjetij. Namen strategije je pripraviti akcijski načrt s konkretnimi cilji in ukrepi, ki bo prispeval k oblikovanju celostnega ekosistema storitev in ustreznih pogojev za aktivno podporo obstoječih podjetij in samostojnih podjetnikov ter nastajanje oziroma privabljanje novih. Končni cilj so nova kakovostna delovna mesta in živahno poslovno okolje

Preberi »

Pri zakupu elektrike velja biti pozoren na vse člene pogodbe

Na obrtno-podjetniški zbornici opažajo, da nekateri distributerji električne energije v pogodbe o zakupu elektrike vnašajo pogodbene kazni. Svojim članom zato svetujejo, naj pogodbe dobro preberejo in posebno pozornost posvetijo napovedanim količinam zakupa ter odstopanjem od njih in posledično pogodbenim kaznim.

Preberi »

Umrl oče energijske pijače red bull

V 78. letu starosti je v soboto umrl ustanovitelj podjetja Red Bull Dietrich Mateschitz. Avstrijec, ki je okoli istoimenske energijske pijače zgradil globalno podjetje, je imel v lasti tudi več nogometnih klubov in ekip formule 1 ter podpisane sponzorske pogodbe s številnimi športniki po vsem svetu.

Preberi »

DPD opozarja na vse pogostejše poskuse spletnih in telefonskih prevar

Družba DPD Slovenija opozarja na vse pogostejše poskuse prevar preko različnih spletnih nakupovalnih portalov in preko telefonskih klicev. V nekaterih primerih se DPD omenja kot dostavna služba, ki pošilja denar oz. blago. Kot poudarjajo, DPD ne bo nikoli zahteval podatkov plačilnih kartic preko e-pošte in drugih digitalnih komunikacijskih kanalov.

Preberi »

Priznanje Mega 2022 prejelo osem medgeneracijsko aktivnih delodajalcev

Natečaj za priznanja MEGA je biv letos spomladi izveden drugič v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza

Preberi »

Skupina SIJ: “V Rusijo in Belorusijo nismo in ne dobavljamo jekla ali jeklenih izdelkov za uporabo v vojaški industriji” 

Slovenska podjetja skrbno spremljajo razvoj dogodkov v Ukrajini ter z njo povezane sankcije proti Rusiji in Belorusiji. “Stopnja negotovosti je visoka za celotno evropsko gospodarstvo, zato vseh posledic v tem trenutku ne moremo predvideti,” so zapisali v Siju, kjer neposrednim posledicam niso izpostavljeni. V Krki se razmeram prilagajajo.

Preberi »