Search
Close this search box.

podjetja

DILON d.o.o. ne prodaja Sij

V podjetju Dilon so danes zavrnili informacije o postopkih za prodajo 72,2-odstotnega deleža v Slovenski industriji jekla (Sij). Kot zagotavljajo, ne načrtujejo in ne izvajajo prodajnih aktivnosti. “Aktivnosti izvaja družba Sij za namene morebitnega financiranja širitve skupine, skladno z načrti družbe,” so navedli v sporočilu za javnost.

Preberi »

Sij v prvem četrtletju izboljšal poslovanje

Jeklarska skupina Sij, ki je lani ob padcu prihodkov zaradi nižjega obsega proizvodnje ter ob povišanih stroških zaradi vztrajanja visokih cen energentov zdrsnila v izgubo, je v prvem trimesečju letos izboljšala poslovanje. Prihodki so bili glede na zadnje lansko četrtletje višji za tretjino, skupina je odpremila za polovico več izdelkov.

Preberi »

V Termah Ptuj in Termah 3000 pred poletno sezono nekaj novosti

Skupina Sava Hotels & Resorts bo v letošnjo poletno sezono vstopila z novimi vodnimi atrakcijami v obeh svojih največjih termalnih parkih – Termalnem parku Terme Ptuj in Termalnem Parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah. V obeh bodo med drugim ponudbo za še več adrenalinske vodne zabave razširili s po dvema dodatnima toboganoma.

Preberi »

Odstopil direktor podjetja BSH Hišni aparati Gorjup

Dolgoletni direktor podjetja BSH Hišni aparati Nazarje Boštjan Gorjup je v petek odstopil s položaja, je poročal spletni portal Necenzurirano. Kot so v podjetju pojasnili za STA, je odpoved podal iz osebnih razlogov, in sicer s takojšnjim učinkom.

Preberi »

Skupina Sij lani z izgubo

Skupina Sij je lani po konsolidiranih podatkih ustvarila milijardo evrov prihodkov od prodaje, kar je 23,1 odstotka manj kot leto prej, in 18,8 milijona evrov izgube, potem ko je predlani vknjižila skoraj sto milijonov evrov čistega dobička. Kljub slabšemu rezultatu, ki je bil posledica zahtevnega poslovnega okolja, je ohranila tržni položaj.

Preberi »

Zaposlenim na Pošti dodaten dvig plač in 2000 evrov regresa

Zaposlenim na Pošti Slovenije in njihovem invalidskem podjetju se bodo s 1. marcem že drugič letos zvišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust, ki bo znašal 2000 evrov in ga bodo izplačali najpozneje do 1. maja, so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

Preberi »

V Slovenj Gradcu Hiša novega začetka že dobiva obliko (FOTO in VIDEO)

Montažno hišo, ki jo je za eno od družin, prizadetih v lanski ujmi, doniralo podjetje Pergola s partnerji, so začeli v Slovenj Gradcu danes postavljati. Pod streho bo v nekaj dneh, vseljiva pa predvidoma maja. Medtem na občini, ki je prispevala zemljišče, še nimajo informacije, katera družina bi se lahko vanjo vselila.

Preberi »

Dogodki