Search
Close this search box.

plin

V eksploziji zaradi uhajanja plina poškodovana lastnica stanovanja

V stanovanju v Poklukarjevi ulici v Ljubljani je okoli 7.30 za štedilnikom uhajal plin. Pred prihodom gasilcev je prišlo do eksplozije, pri čemer se je poškodovala lastnica stanovanja. Gasilci so jo oskrbeli, izvedli meritev prisotnosti plina po celotnem objektu, preventivno nadtlačno prezračili objekt ter plinsko jeklenko iznesli na balkon.

Preberi »

Cene elektrike za gospodinjstva zamejene še celotno leto 2024

Vlada je danes sprejela dve uredbi glede regulacije cen energije v prihodnjem letu. S prvo je regulacijo cen elektrike za gospodinjstva na trenutni ravni podaljšala za celotno 2024, bodo pa zamejene cene po novem veljale za 90 odstotkov porabe, ne več za celotno. Za gospodinjstva bo za čas kurilne sezone še naprej regulirana tudi cena plina.

Preberi »

Brez dobave plina v Mežiški dolini več kot 400 odjemalcev

Zaradi posledic ujme je v Mežiški dolini še vedno brez dobave zemeljskega plina 413 odjemalcev, od tega največ v občini Mežica. Tam in v občini Črna na Koroškem bo sanacija trajala dlje časa, so za STA pojasnili v Petrolu. Prizadevajo si za čimprejšnjo vnovično oskrbo, razmišljamo pa tudi o postavitvi nadomestne oskrbe.

Preberi »

Oskrba z zemeljskim plinom na Ravnah

Iz podjetja Petrol so sporočili, da je zaradi izrednih razmer na Koroškem na določenih odsekih prišlo do poškodb plinovodnega omrežja v upravljanju podjetja Petrol d. d.

Preberi »

Dogodki