plaz

Na Koroškem zaradi deževja nekateri prebivalci zapustili domove

Najbolj zaskrbljujoče napovedi posledic hladne fronte, ki je v ponedeljek zajela Slovenijo, se večinoma niso uresničile. V Črni na Koroškem so se sinoči iz previdnosti umaknili iz domov nekateri prebivalci Spodnjega Javorja, a po besedah županje Romane Lesjak se je deževje ponoči umirilo. Poplavilo je le nekaj kleti.

Preberi »

Na Koroškem tudi po dveh tednih od ujme še intervencijska dela

Predvsem zaradi zemeljskih plazov nekatere koroške občine tudi dva tedna po ujmi še niso zaključile z intervencijskimi deli. Med drugim so v slovenjgraški občini našteli okoli 170 plazov, v dravograjski več kot 240. Nekatere občine sporočajo, da še potrebujejo prostovoljce in napovedujejo čistilne akcije. Po občinah je v teku ocenjevanje škode.

Preberi »

Preboj do Črne na Koroškem, Slovenija zaprosila za mednarodno pomoč

Po treh dneh obilnih padavin se je intervencijskim službam danes vendarle uspelo po tleh prebiti do Črne na Koroškem. Po praktično vsej državi medtem poteka odpravljanje posledic poplav. Slovenija je sklenila ustaviti vse nenujne infrastrukturne projekte ter zaprositi za pomoč iz tujine. Škoda bo po prvih ocenah presegla 500 milijonov evrov.

Preberi »

Črna na Koroškem dostopna prek zasilne makadamske poti

Črna na Koroškem ni več odrezana od sveta. Pristojnim službam je uspelo vzpostaviti zasilno makadamsko pot, po kateri lahko do kraja dostopajo terenska in intervencijska vozila. Po tej poti bodo potekale evakuacije in nujno potrebna oskrba, so za STA sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Preberi »