Search
Close this search box.

padavine

Vreme: Padavine bodo danes čez dan postopno slabele in ponehale

Danes bo sprva oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Čez dan bodo padavine postopno ponehale, proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Preberi »

Na Koroškem že dežuje, med dežjem tudi ledena sodra

Od severovzhoda se nam približuje izrazita hladna fronta, ponekod na severovzhodu že dežuje. Meja sneženja se bo popoldne spustila do okoli 700 metrov in krajevno tudi nižje. Za jugozahod države in tudi za osrednjo Slovenijo je izdano oranžno opozorilo zaradi močnega vetra, zaradi snežnih razmer je oranžno opozorilo izdano za južno polovico države.

Preberi »

Zaradi močnega jugozahodnika rumeno opozorilo za vso državo

V teh dneh je nad zahodno Evropo obsežno ciklonsko območje, ki sega tudi do naših krajev. “Zaradi tega so nad našimi kraji precej močni jugozahodni vetrovi, ki v sunkih lahko dosežejo hitrosti med 50 in 70 kilometri na uro, zato je Arso izdala rumeno opozorilo za vso državo,” je za STA povedala Veronika Hladnik Zakotnik iz agencije.

Preberi »

Spomladanska pozeba in intenzivne padavine oklestile lansko letino sadja

Pri večini sadnih vrst v intenzivnih in ekstenzivnih nasadih je bila letina v lanskem letu zaradi spomladanske pozebe in intenzivnih padavin zelo slaba. Podpovrečna je bila letina grozdja v vinogradih. V medletni primerjavi je bil manjši tudi pridelek pšenice, letina koruza pa se je povečala, je danes sporočil državni statistični urad.

Preberi »
Dalibor Lovric

Zadar zaradi obilnih padavin pod vodo

Območje Zadra so v nedeljo zvečer zajele obilne padavine, ki so poplavile skoraj vse dele mesta, so za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnili na zadrski meteorološki postaji. Do davi je v tem dalmatinskem mestu padlo 164 litrov padavin na kvadratni meter, gasilci pa so imeli skupno 33 intervencij.

Preberi »

Tudi februar nadpovprečno topel

Po nadpovprečno toplem januarju tudi v februarju ni kaj drugače. Je izjemno toplo, temperaturni odklon od povprečja pa je še višji, kot je bil januarja, je za STA povedala dežurna meteorologinja na agenciji za okolje Veronika Hladnik Zakotnik. Večje ohladitve ni na vidiku, ob padavinah v četrtek in petek bo meja sneženja med 1100 in 1500 metri.

Preberi »

V petek zjutraj in dopoldne v večjem delu države sneg

V petek bo v večjem delu države snežilo. Glavnina padavin bo med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti. V nižinah bo zapadlo od pet pa vse do okoli 20 centimetrov snega. Snežilo bo lahko tudi precej proti Primorski, tam bo pihala močna burja, izdano je oranžno opozorilo. Konec tedna bo vreme jasno in mrzlo.

Preberi »