orožje

Policija razkrila kriminalno združbo, ki je v Sloveniji in Avstriji preprodajala drogo ter od dolžnika zahtevala, da bi dolg odplačal s prodajo ledvice

Policija je na na novinarski konferenci podrobneje predstavila preiskavo, kjer so gorenjski kriminalisti ob pomoči avstrijskih razbili še eno kriminalno združbo. Preiskava je trajala dve leti, za več kot 200 različnih kaznivih dejanj pa so ovadili 49 ljudi. Zasegli so ogromno količino drog, orožje, pa tudi 300.000 evrov gotovine. Hudodelci so med drugim s ponarejenimi hrvaškimi dokumenti najemali hiše in v njih gojili konopljo, uporabljali so celo planinske poti, drogo in denar pa si izmenjevali prek starih mejnih prehodov. Ukvarjali so se tudi z nasilno izterjavo dolgov, pri čemer so enega dolžnika želeli prisiliti, da bi jim dolg poplačal s prodajo ledvice v Turčiji. Celotno združbo naj bi sicer vodil 31-letnik z območja Jesenic.

Preberi »

V nesreči s strelnim orožjem umrl 24-letni policist

Na policijski postaji Krško se je danes zgodila nesreča s strelnim orožjem, v kateri je življenje izgubil 24-letni policist. Trenutno poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka. Več podrobnosti bo predvidoma znanih po izjavi v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in direktorja PU Novo mesto Janeza Ogulina ob 13. uri.

Preberi »