odpadki

Upravljavci čistilnih naprav opozarjajo na visoke cene odvoza blata

Komunalna podjetja in ostali upravljavci čistilnih naprav po Sloveniji zaradi negotovih razmer glede odvoza komunalnega blata, potem ko je Madžarska že pred dvema letoma zaprla vrata za prevzem, nimajo večjih težav. Se je pa zaradi tega znatno povečala cena prevzema in odvoza odpadkov, kot zdaj kaže, pa tudi možnosti za ekološki kriminal.

Preberi »

Sosežig odpadkov v Tešu bo negativno vplival na zdravje ljudi

Sosežig nenevarnih odpadkov v Termoelektrarni Šoštanj (Teš) bo z izpusti povečal obremenitev okolja s težkimi kovinami in drugimi onesnaževali, poslabšal kakovost zraka in tal ter negativno vplival na zdravje ljudi, je pokazala recenzija poročila o vplivih na okolje zaradi načrtovanega sosežiga, ki jo je naročila šoštanjska občina.

Preberi »

V Slovenj Gradcu v teku 2,6 milijona evrov vredna naložba v novo kotlarno

Konec oktobra se je v Slovenj Gradcu na Štibuhu začela gradnja nove kotlarne na lesno biomaso. Naložba je vredna 2,6 milijona evrov, Komunala Slovenj Gradec pa je zanjo prejela dobrih 700.000 evrov sredstev na razpisu ministrstva za infrastrukturo. Komunala bo imela letos manj prihodkov ko lani, na prenos dela dejavnosti na Kocerod je pripravljena.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.