Search
Close this search box.

občina črna na koroškem

Mati županja, Romana Lesjak, še ne razmišlja o upokojitvi

Županja Črne, Romana Lesjak, je navdihnila krajane s svojo predanostjo, požrtvovalnostjo in izjemno energijo. Nominirana je bila za prestižna naslova Delova osebnost leta 2023 in Slovenka leta 2023. Kljub tesnemu izidu pri Slovenki leta je zmagala v kategoriji Delova osebnost leta, kar je priznanje za njeno vodstvo in trud v obdobju po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Črno.

Preberi »

V Črni na Koroškem vzpostavljajo prostovoljski servis

V Črni na Koroškem, kjer so posledice lanske ujme pomagali odpravljati številni prostovoljci, si njihove pomoči želijo tudi letos. Številni občani tudi letos potrebujejo pomoč, pravi županja Romana Lesjak. Občina skupaj s Slovensko filantropijo vzpostavlja Prostovoljski servis Črna na Koroškem za širši nabor pomoči.

Preberi »

Potekal je ponovoletni sprejem županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak

Spomnili so se leta, ki se je ne dolgo nazaj izteklo in pušča posebne spomine… Veliko je lepih, a tudi tokrat ni šlo mimo avgustovskih poplav, ki so več kot zaznamovale Koroško, še prav posebej Črno na Koroškem, vas olimpijcev. Srčna, predana, pogumna županja mag. Romana Lesjak, pa je prejela ogromno čestitk in lepih želja za vse naštete vrline, pa tudi za naziv Delovna osebnost leta, ki ga namenja predvsem vsem Črnjanom in Črnjankam.

Preberi »

Dogodki