NIJZ

Krek dobil globo za nenošenje maske na bencinski črpalki

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je danes za STA potrdil, da je od inšpektorata prejel globo v višini 400 evrov, potem ko jeseni na bencinski črpalki, ko je točil gorivo, ni nosil zaščitne maske, čeprav je bila obvezna tudi na odprtem. Globo je tudi že plačal.

Preberi »

Krek: Koroška na drugem mestu po umrljivosti na 100 tisoč prebivalcev

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je na današnji novinarski konferenci glede aktualnega stanja o covidu-19 predstavil Poročilo NIJZ o umrljivosti v Sloveniji v letu 2020. Pri tem je izpostavil, da je število smrti na 100.000 prebivalcev najvišje v Pomurski regiji, sledi Koroška.

Preberi »

V prihodnjih dneh začetek cepljenja proti covidu-19 tudi za splošno prebivalstvo, med prvimi najstarejši

V prihajajočem tednu se bo v Sloveniji v zdravstvenih domovih začelo cepljenje proti covidu-19 tudi za splošno prebivalstvo, med prvimi bodo na vrsti starejši od 80 let. Za njih bo namenjen del nove pošiljke Pfizerjevega cepiva s 16.500 odmerki. Projekt cepljenja je v celoti prevzel NIJZ, ki bo predvidoma v torek tudi predstavil načrt cepljenja.

Preberi »

Krek za STA: Vsak človek, ki ostane neokužen, je pomemben

Če ljudje ne bodo bolj dosledno upoštevali ukrepov proti širjenju koronavirusa, bi lahko drugi epidemični val trajal do marca, je v pogovoru za STA ocenil direktor NIJZ Milan Krek. To pa pomeni, da bi nas lahko takoj po koncu drugega zajel že tretji val, ki se obeta spomladi. Zato poudarja, da je vsak človek, ki ostaja neokužen, pomemben.

Preberi »

Čakš Jagrova: Največji delež okužb najverjetneje izvira z delovnih mest

Po analizi NIJZ je delovno mesto tisto, ki najverjetneje doprinese največji delež okužb z novim koronavirusom. Kot najverjetnejši vir okužbe z novim koronavirusom je delovno mesto navedla četrtina od skupno 10.205 ljudi, ki so jih anketirali. Le nekoliko manjši je delež tistih, ki ne vedo povedati, kje bi se lahko okužili.

Preberi »

NIJZ prejel in razdelil dodatnih 20.000 odmerkov cepiva proti gripi

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je že prejel in razdelil dodatnih 20.000 odmerkov cepiva proti gripi, so na inštitutu pojasnili za STA. Ocenili so, da bo to cepivo večinoma namenjeno rizičnim skupinam. A naročila za to skupino so lahko izpolnili le delno, saj so bile razpoložljive količine bistveno manjše od povpraševanja.

Preberi »

Nov način pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

Čas epidemije je poseben in od nas zahteva nenehne prilagoditve življenja in poslovanja. Eden od ključnih ukrepov za omejitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je, da oseba, ki ji je bila potrjena okužba (s testom ali na podlagi mnenja zdravnika), ostane doma, pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun