NIJZ

Na NIJZ doslej 62 prijav resnih neželenih učinkov po cepljenju proti covidu-19

NIJZ je od začetka cepljenja do 25. aprila prejel 62 prijav resnih neželenih učinkov po cepljenju proti covidu-19. Skupaj je bilo opravljenih več kot 582.000 cepljenj in zaznanih 4379 prijav neželenih učinkov. Posamezna prijava navadno vključuje več neželenih učinkov pri isti osebi, so zapisali v tedenskem poročilu o neželenih učinkih po cepljenju.

Preberi »

NIJZ na področju instrumentalne glasbe priporoča nošenje mask tudi med igranjem na prostem in uporabo pokrivala za zvon inštrumenta

Nacionalni inštitut za javno zdravje je v ponedeljek objavil higienska priporočila za preprečevanje okužb z novim koronavirusom pri izvajanju skupinskih kulturnih dejavnosti. Umetniki, zlasti glasbeniki, opozarjajo, da so nekatera priporočila neživljenjska, na JSKD pa pravijo, da gre za smiselne smernice, kako zmanjšati tveganje za prenos okužb.

Preberi »

Epidemiologinja Eva Grilc: Pandemija še aktivna, a se umirja

Pandemija covida-19 je tako v svetu kot v Sloveniji še vedno aktivna, indikatorji pa še vedno visoki, vendar se znižujejo, je na vladni novinarski konferenci povedala epidemiologinja z NIJZ Eva Grilca. Kljub temu je nujno, da se še vedno držimo priporočil glede varnega druženja in osnovnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Preberi »

V tej koroški občini zabeležna najvišja bolniška odsotnost v državi

NIJZ je pripravil posodobljene podatke o zdravju prebivalcev v slovenskih občinah. Tudi v letošnji objavi so pri posameznih kazalnikih vidne velike razlike med občinami, na ravni države nekateri kazalniki kažejo na izboljšanje zdravja, drugi na poslabšanje. Gre pa za podatke o stanju v obdobju pred pandemijo covida-19.

Preberi »

V prihodnjem tednu cepivo za vse starostne skupine nad 60 let

V prihodnjem tednu bosta predvidoma v Slovenijo prišli dve pošiljki cepiv proti covidu-19, skupaj skoraj 53.000 odmerkov, so za STA pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Tako bodo v prihodnjem tednu cepili vse starostne skupine, starejše od 60 let.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun