NIJZ

NIJZ doslej zabeležil približno 3600 sumov na ponovno okužbo s koronavirusom

NIJZ je do 28. novembra zaznal približno 3600 oseb, za katere sumijo, da so se s koronavirusom okužile dvakrat. Mednje so uvrščene osebe, ki so bile v razmaku 90 dni ali več dvakrat pozitivne na PCR-testiranju, so za STA pojasnili na NIJZ. Ob tem opozarjajo, da podatkov o zaščiti po preboleli okužbi z različico delta še ni na voljo.

Preberi »

V Ljubljani zagorelo v večjem skladišču v Šentvidu. NIJZ zaradi požara svetuje izogibanje onesnaženemu okolju (FOTO)

Ponoči je zagorelo na Plemljevi ulici v Šentvidu v Ljubljani. Gašenje še vedno poteka, so pa gasilci preprečili širjenje požara. V zrak se še dviga močan temen dim. Na delu je več kot 150 gasilcev. Aktivirali so tudi državni ekološki laboratorij, ki je zaznal povečanje trdih delcev v zraku, drugih strupenih snovi pa zaenkrat niso izmerili.

Preberi »

NIJZ: Med epidemijo 8-14 odstotkov odraslih pilo več alkohola kot pred njo

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v razpravi o alkoholni problematiki v luči epidemije covida-19, ki jo je pripravil v okviru projekta Sopa, opozoril na problematiko porasta težav z alkoholom in z njimi povezanimi duševnimi stiskami. Po podatkih NIJZ je med epidemijo 8-14 odstotkov odraslih pilo več alkohola kot pred njo.

Preberi »

Neznanec z gnojnico polil vhod v stavbo NIJZ (FOTO)

Neznani storilec je danes ponoči s tekočino močnega vonja, predvidoma gnojnico, polil vrata stavbe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). “Zlivanje gnojnice, poškodovanje lastnine, grožnje zaposlenim in sovražni govor niso sprejemljiv način komuniciranja,” so zapisali na Twitterju. Dogodek so že prijavili policiji.

Preberi »

Če posvetovalna skupina ne bo podaljšala veljavnosti cepljenja, bo veliko ljudi ostalo brez statusa cepljenega, če se ne bodo odločili za tretji odmerek

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je v današnjem pogovoru za Val202 na Radiu Slovenija pojasnila, da je vlada z zadnjim odlokom nekoliko hitreje razširila pogoj preboleli, cepljeni in testirani (PCT), kot ga je sprva predlagala svetovalna skupina. Še vedno pa se z vlado razhajajo glede veljavnosti hitrih testov.

Preberi »

NIJZ v teh dneh z novo aplikacijo za preverjanje PCT pogojev

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so za STA pojasnili, da bodo danes ali v petek objavili novo aplikacijo za preverjanja izpolnjevanja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojev. Aplikacija sledi odloku o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev PCT, ki je začel veljati danes.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.