nesreče

Pri Češki koči se je smrtno ponesrečila planinka

Pri Češki koči v občini Jezersko je nekaj po 13. uri zdrsnila 43-letna slovenska planinka. Pri padcu se je tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla, na spletni strani navaja Uprava RS za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci in posadka policijskega helikopterja.

Preberi »

V Dravogradu podelili nagrade za najboljša likovna in literarna dela ter filme na temo “Naravne in druge nesreče –Pomoč potrebujemo vsi” (FOTO)

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec, je organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme v šolskem letu 2022/2023, na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi« s podelitvijo nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala danes, 12. aprila 2023, ob 11. uri v prostorih telovadnice Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd.

Preberi »

Mednarodni dan gozdov: Zdravi gozdovi za zdrave ljudi

Na današnji dan obeležujemo mednarodni dan gozdov, ki letos v ospredje postavlja povezanost zdravja gozdov in ljudi ter vlogo trajnostne skrbi za gozdove pri blaženju podnebnih sprememb. V okoljski organizaciji Focus so ob tem izpostavili pomen trajnostnega upravljanja in povečevanja gozdnih površin, predvsem pa ohranjanja primarnih gozdov

Preberi »

Voznika avtobusa vozila brez počitka 32 ur, druga dva pa kar 37 ur

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa (SENP) so med 30. januarjem in 3. februarjem 2023, v različnih oblikah nadzora prometa kontrolirali več tovornih in priklopnih vozil ter avtobusov. Pri tem so ugotovili več različnih prekrškov s področja tehnične brezhibnosti vozil ter nalaganja in pritrjevanja tovora, pa tudi kršitve t. i. socialne zakonodaje. Pri tem so glede teže prekrškov izstopali trije primeri.

Preberi »

Dars bo znova osvetlil avtoceste in hitre ceste

Dars bo po skoraj treh mesecih v sredo znova osvetlil avtoceste in hitre ceste, je poročala televizija POP TV. Dobrih 60 odstotkov svetilk ob teh cestah je upravljavec avtocest ugasnil konec oktobra, da bi po nekaterih podatkih privarčeval 700.000 evrov.

Preberi »