milan krek

Krek: Politika name pritiska, naj odstopim

V medijih so včeraj zaokrožile informacije, da namerava direktor NIJZ Milan Krek podati svoj odstop. Krek je za STA poudaril, da politika nanj pritiska, naj odstopi, a tega ne namerava storiti. Odstopil, kot pravi, ne bo, ker na položaj ni bil imenovan politično, pač pa na podlagi strokovnih kompetenc.

Preberi »

Krek: Epidemije še ni konec. Morda prihaja nova različica, še za 20 odstotkov bolj kužna od sedanje

Epidemije covida-19 ni konec, čeprav se nekateri obnašajo, kot da jo je, a virus je še vedno prisoten in je visoko kužen, zlasti v zimskem času, zato se povečuje število okuženih, hospitaliziranih in umrlih, žal pa prepočasi število cepljenih, je povedal direktor NIJZ Milan Krek. Različica delta še vedno prevladuje, a prihajajo informacije o novi.

Preberi »

Krek: Ob takem trendu konec septembra po 2000 okužb na dan. Danes je pošlo cepivo proizvajalca Johnson & Johnson

Če se bo trenutni trend naraščanja števila okužb nadaljeval, lahko do konca septembra pričakujemo do 2000 potrjenih okužb z novim koronavirusom na dan, je danes napovedal direktor NIJZ Milan Krek. Konec septembra se pričakuje, da bo med 120 in 150 zasedenih intenzivnih postelj s covidnimi bolniki. Vrh epidemije se pričakuje sredi oktobra.

Preberi »

Poklukar ocenil, da bo vlada pri nadaljnjem sproščanju ukrepov previdna

Minister za zdravje Janez Poklukar je na Razdrtem obiskal podjetje Profiles, kjer je potekalo cepljenje zaposlenih proti covidu-19. Ob tem je Poklukar ocenil, da je odziv na vabilo k cepljenje v gospodarstvo velik, ter izpostavil pomen zadostne precepljenosti tudi za gospodarstvo. Ocenil je, da bo vlada pri nadaljnjem sproščanju ukrepov previdna.

Preberi »

V Sloveniji potrjenih več kot 200.000 okužb z novim koronavirusom. Krek ocenjuje, da smo še “globoko v epidemiji”

Dobro leto potem, ko je bil v Sloveniji potrjen prvi primer okužbe z novim koronavirusom, in skoraj natanko leto dni po prvi razglasitvi epidemije covida-19 je število potrjenih okužb preseglo 200.000. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je bilo doslej zabeleženih 200.375 okužb, nekoliko več pri ženskah kot pri moških.

Preberi »