meja

Na Hrvaško s 1. aprilom tudi z negativnim hitrim testom. Ob vstopu v Italijo po novem obvezna karantena in ponovno testiranje

Na Hrvaškem bodo s 1. aprilom omogočili vstop v državo vsem, ki so preboleli covid-19 ali se cepili proti njemu, za to pa ne bodo potrebovali svežega PCR testa. Vstop v državo bodo omogočili tudi z negativnim hitrim testom. Število okužb z novim koronavirusom se sicer vse bolj povečuje – današnjih 2623 okužb je največ od 23. decembra lani.

Preberi »

Avstrija namerava povečati število dronov za nadzor meje

Avstrijsko notranje ministrstvo želi povečati število dronov za nadzor meje. Do poletja bi kupili dodatnih 23 dronov, do leta 2023 pa bi želeli imeti skupno 90 dronov, je sporočil notranji minister Karl Nehammer. Stroške nakupa ocenjujejo na okoli dve milijardi evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Hojs: Nove izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in negativnega testa

Prehajanje notranje schengenske meje bo od sobote mogoče na vseh mejnih prehodih, kontrolne točke se namreč ukinjajo, je danes na novinarski konferenci dejal notranji minister Aleš Hojs. Prav tako bo od sobote možen vstop v Slovenijo brez karantene in negativnega testa na koronavirus za cepljene in tiste, ki so covid-19 preboleli.

Preberi »

Avstrija še zaostruje nadzor na svojih mejah

Avstrija namerava v prizadevanjih za zajezitev širjenja novih različic novega koronavirusa s ponedeljkom zaostriti nadzor na mejah z vsemi sosednjimi državami. S tem želijo omejiti potovanja zgolj na najbolj nujna, je danes pojasnil avstrijski notranji minister Karl Nehammer.

Preberi »

Od sobote za vstop iz Slovenije v Avstrijo nova pravila

Avstrija bo zaradi pandemije covida-19 med božičnimi prazniki zaostrila ukrepe na mejah in letališčih za tiste, ki potujejo v države z visokim tveganjem za okužbo, tudi vse sosednje države. Vsi, ki bodo v Avstrijo prišli iz držav s 14-dnevno incidenco višjo od 100 na 100.000 prebivalcev, bodo morali za deset dni v karanteno. Ukrep bo veljal od 19. decembra do 10. januarja.

Preberi »

Od danes manjše spremembe na rdečem seznamu držav

Vlada je izdala odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja covida-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah. Vnovična izdaja sledi delni odločbi in sklepu ustavnega sodišča, odlok pa je začel veljati danes. Po pojasnilih ministrstva za notranje zadeve se ukrepi na mejah se niso spremenili, manjše spremembe pa so na seznamu rdečih držav.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun