Search
Close this search box.

maribor

Incidenti in nasilje tudi na sobotni paradi ponosa v Mariboru

Sobotne Parade ponosa v Mariboru, ki je potekala pod pod sloganom Iz zakonov v družbo, se je udeležilo preko 300 ljudi. Pri tem je vnovič prišlo do incidentov in nasilja, tako da je morala posredovati policija. Vsaj ena oseba je morala poiskati pomoč na urgenci, so sporočili organizatorji iz Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Preberi »

Europark Maribor letos praznuje že 23. rojstni dan

V Europarku Maribor si že 23 let prizadevajo, da bi zvesto sledili željam in potrebam svojih obiskovalcev, zato stalno širijo in dopolnjujejo ponudbo. Danes veljajo za nakupovalno središče, v katerem lahko najdemo najbolj aktualne modne trende in svetovno priznane blagovne znamke. Na današnji novinarski konferenci so med drugim predstavili poslovne rezultate preteklega leta, aktualne projekte, investicije ter novosti in načrte za prihodnost.

Preberi »

Podrobnosti: Napad na dekle v Mariboru opredeljen kot poskus umora

Medtem ko so policisti napad 22-letnega fanta na 20-letnico v mariborskem Mestnem parku sprva označili za kaznivo dejanje povzročitve posebno hude telesne poškodbe, so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da gre najverjetneje za hujše dejanje. “Preiskujemo kaznivo dejanje poskusa umora,” je danes potrdil policijski inšpektor Matej Harb.

Preberi »

Od danes prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih

Študentje lahko od danes na portalu eVŠ oddajo prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. Na voljo je 12.149 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4685 za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja, ter 49 mest za študente s priznano in začasno priznano mednarodno zaščito.

Preberi »

Pino Poggi: Rad bi bil bel list papirja

“Rad bi bil bel list papirja” je samostojna razstava Pina Poggija, ki sta jo kuririrala Zaira Carrer in Giovanni Giacomo Paolin v okviru kuratorskega modula rezidenčnega programa GuestRoomMaribor.

Preberi »