Lek

V Leku na Prevaljah začeli postopke zapiranja proizvodnje

Potem ko je bil leta 2019 napovedan postopni zaključek proizvodnje antibiotikov v Lekovi tovarni na Prevaljah, lani poleti pa so zaprtje napovedali za konec letošnjega leta, so zdaj v Leku ta datum tudi dokončno potrdili in danes s socialnimi partnerji začenjajo dogovarjanje o tem. Del od skupno okoli 200 zaposlenih pa se bo selil v Slovenj Gradec.

Preberi »

Lek že petič najuglednejši delodajalec v državi

Družba Lek je četrto leto zapored prejela laskavi naziv najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. Po mnenju sodelujočih v merjenju ugleda delodajalcev si je Lek v petih kategorijah prislužil najvišjo oceno in postal absolutni zmagovalec.

Preberi »

Lek tretje leto zapored najuglednejši delodajalec

Naziv najuglednejši delodajalec 2021 si je prislužilo podjetje Lek, ki je v izboru tako slavilo že tretje leto zapored. Družba zasluge za uspešen preboj skozi viharne čase pripisuje prilagajanju razmeram na trgu in uvajanju novih, naprednih oblik dela, so sporočili iz podjetja Styria digital marketplaces, ki podeljuje ta naziv.

Preberi »

Lek je prejemnik listine Invalidom prijazno podjetje

Družba Lek, ki je del Novartisa, je prejela nagrado za dobro prakso pri zaposlovanju oseb z invalidnostjo za leto 2021, ki jo podeljuje Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Podjetje je zavezano enakopravnosti in vključenosti oseb s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami. Listina Invalidom prijazno podjetje je pomembno priznanje Leku za korake, ki jih je v zadnjem letu naredil pri zaposlovanju oseb z invalidnostjo.

Preberi »

Proizvodnjo antibiotikov v Leku na Prevaljah vnovič podaljšali

Po že nekaj prestavitvah od prvih informacij, ki so jih v prevaljskem Leku predstavili oktobra 2019, Novartis tam podaljšuje proizvodnjo antibiotikov, ki je bila sicer nazadnje predvidena do konca septembra letos. Proizvodnjo antibiotikov so zaradi prilagoditev znotraj Novartisa in svetovnega povpraševanja podaljšali do konca leta 2023.

Preberi »

Novartis namerava oddeliti Sandoz 

Farmacevtski koncern Novartis, pod okrilje katerega poleg Sandoza sodi tudi slovenski Lek, namerava Sandoz oddeliti v ločeno samostojno podjetje, so danes sporočili iz Novartisa. S tem želijo pri Novartisu ustvariti vodilno evropsko podjetje za generična zdravila ter bolj osredotočen Novartis. Posel naj bi bil zaključen v drugi polovici leta 2023.

Preberi »

Novartis v četrtletju s skoraj polovico nižjim dobičkom

Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, je v drugem četrtletju zabeležil 1,7 milijarde dolarjev (1,66 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 41 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki so medtem nazadovali za odstotek na 12,8 milijarde dolarjev (12,53 milijarde evrov).

Preberi »