Lek

Pobuda Levice za preučitev možnosti proizvodnje cepiv na Prevaljah

Lokalni odbor Levica Koroška je preko poslanca Željka Ciglerja sodeloval pri pobudi vladi za bolj aktivno držo pri zagotavljanju zadostnih količin cepiv. Predlagali so, da naj vlada preuči možnosti za zagon lastne proizvodnje, med drugim na Prevaljah. “V Levici smo prepričani, da imamo v Sloveniji proste proizvodne prostore in usposobljene kadre za farmacevtsko proizvodnjo, ki jih je smotrno preusmeriti v proizvodnjo cepiv,” so med drugim zapisali in dodali: “Menimo, da so Prevalje smiselna lokacija, saj je tam veliko delovne sile, ki ima potrebno znanje, a bo ostala brez dela.” Pobudo objavljamo v celoti.

Preberi »

Novartis tudi v Sloveniji umika PVC iz sekundarne in terciarne ovojnine

Lek, ki je del Novartisa, je že trinajstič prejel mednarodni certifikat Program odgovornega ravnanja® – POR za za skrbno ravnanje in stalne izboljšave pri varovanju zdravja, varnosti pri delu ter varstvu okolja. Na pakirni liniji na proizvodni lokaciji na Prevaljah so že odstranili PVC iz vse sekundarne in terciarne ovojnine, njegovo nabavo je prekinila tudi ljubljanska enota Aseptični izdelki, druge enote v Sloveniji ga v ta namen ne uporabljajo. V Novartisu iščejo nadomestne rešitve tudi za PVC v primarni ovojnini.

Preberi »

V Leku na Prevaljah proizvodnja antibiotikov predvidena še dobro leto dni

Še predvidoma dobro leto dni bodo v Lekovem obratu na Prevaljah, kjer trenutno dela več kot 340 delavcev, izdelovali antibiotike. Zaustavitev proizvodnje namreč načrtujejo konec prvega četrtletja 2022. Hkrati skladno s strategijo teče oblikovanje operativnega centra in nekaj sodelavcev s prevaljske lokacije je v centru že našlo novo zaposlitev.

Preberi »

Novartis v Sloveniji zaokrožil leto 2020 z nazivom “Top Employer”

Kljub zahtevnim razmeram zaradi pandemije covida-19 je Novartis v Sloveniji, kjer delujejo družbe Lek d. d., Novartis Pharma Services Inc. podružnica v Sloveniji in Sandoz d. d., z vrhunskim delom in inovativnostjo v razvoju, proizvodnji, prodaji in storitvah v letu 2020 dosegel ambiciozne cilje in pomembno prispeval k uresničitvi Novartisove strategije postati vodilna farmacevtska družba na svetu.

Preberi »

Novartis lani povečal prihodke in dobiček

Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, je lani povečal čisti dobiček za 13 odstotkov na 8,1 milijarde dolarjev. Prihodki od prodaje Novartisa so na letni ravni narasli za tri odstotke na 48,7 milijarde dolarjev. Pandemija je vplivala predvsem na manjšo prodajo nekaterih terapevtskih proizvodov.

Preberi »

V številnih podjetjih se še niso odločili o izplačilu božičnic, v farmacevtski industriji božičnice enake kot lani

Koronska kriza je zaostrila pogoje poslovanja, zato številna podjetja še razmišljajo, ali bodo ob koncu leta zaposlenim izplačala božičnice in jih nagradila za uspešno poslovanje. V najbolj prizadetih panogah jih ni pričakovati, jih bodo pa izplačali nekateri trgovci in proizvodna podjetja, med najvišjimi bodo znova v farmacevtski industriji.

Preberi »

Janša s predstavniki Novartisa ob robu BSF tudi o konkurenčnosti v Sloveniji

Predsednik vlade Janez Janša se je danes ob robu Blejskega strateškega foruma (BSF) sestal s predstavniki švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi Lek. Govorili so delovanju tega velikana v Sloveniji, gospodarski situaciji v Evropi in svetu ter konkurenčnosti slovenskega okolja, so sporočili iz Ukoma.

Preberi »

Sandoz vlaga v tovarno antibiotikov na Tirolskem

Nemška skupina Sandoz, ki je v lasti švicarskega Novartisa, pod njenim okriljem pa je tudi Lek, je napovedala skupno naložbo z avstrijsko vlado v tovarno v Kundlu na Tirolskem. Skupno 150 milijonov evrov bodo namenili novim tehnologijam za razvoj in proizvodnjo aktivnih učinkovin za penicilinska zdravila.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun