kršitve

Policija je v prvih dveh mesecih letošnjega leta ugotovila 6569 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Pričenjajo s preventivno akcijo

Neuporaba varnostnega pasu ostaja aktualna problematika. Policija je v prvih dveh mesecih letošnjega leta ugotovila 6569 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Kljub temu, da je med epidemijo manj prometa, pa je naraslo število kršitev uporabe otroških sedežev, so iz AVP sporočili pred začetkom nacionalne preventivne akcije Varnostni pas.

Preberi »

Kljub prepovedi uporabe pirotehnike na območju PU Celje policija obravnavala kršitelje

Kot je znano je vlada sprejela načrt ukrepov, ki bo veljal med prihajajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki, med sprejetimi ukrepi je tudi prepoved prodaje in uporabe pirotehnike in prirejanja ognjemetov. Iz PU Celje pa že poročajo o zasegih petard pri mladoletnih osebah, opozarjajo pa tudi na trajne posledice, ki jih lahko te povzročijo. Policisti bodo tudi v naslednjih dneh nedovoljeno uporabo pirotehnike skrbno spremljali in kršitelje ustrezno kaznovali.

Preberi »

Pri omejitvi 50 km/h vozil 108 km/h

Včeraj, v dopoldanskih urah, so na območju PU Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa, kjer so policisti ugotavljali prekoračitve hitrosti voznikov motornih vozil.

Preberi »

Računsko sodišče o poslovanju Občine Ravne na Koroškem s pridržkom

Računsko sodišče je v pregledu pravilnosti poslovanja Občine Ravne na Koroškem v letu 2017 občini izreklo mnenje s pridržkom. Ugotovilo je namreč nekaj nepravilnosti in pomanjkljivosti, med drugim pri pripravi proračunskih dokumentov, izplačilu sredstev, sklepanju pogodb, oddajanju prostorov v najem in javnih razpisih. Sodišče ni zahtevalo odzivnega poročila, saj je občina že sprejela nekatere ukrepe.

Preberi »