knjižnica

Ob tednu slovenskih splošnih knjižnic vam dravograjska podarja letno članstvo. V petek lahko predolgo izposojeno gradivo vrnete brez zamudnine

Med 15. in 20. novembrom 2021 knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. V prihajajočih dneh se bodo v knjižnicah zvrstili različni dogodki, veliko bo zaradi posebnih razmer virtualnih, s katerimi želijo nagovoriti zveste obiskovalce knjižnic in prebivalce v lokalnih skupnostih pa tudi tiste, ki v knjižnice ne zahajajo. Posebno pozornost bodo posvetili BRANJU – bralni kulturi in bralni pismenosti, obenem pa bodo opozorili na bogate knjižnične zbirke, ki jih hranijo splošne knjižnice.

Preberi »

Ob 60-letnici bralne značke izšla publikacija, ki povezuje raznolikost spominov Korošic in Korošcev, ki jih veže ljubezen do branja

Ob 60-letnici bralne značke je Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika v sklopu območnih nalog objavila literarni razpis Moja zgodba: Kako smo nekoč brali. V 26 prispevkih, ki so jih prejeli, je zajeto bogastvo napisanih misli o branju. Objavili so jih v barviti publikaciji, “ki v celoto povezuje raznolikost spominov Korošic in Korošcev, katere veže ljubezen do branja.”

Preberi »

Direktorica Irena Oder ob ponovnem odprtju knjižnic: “Zdi se nam, da uporabniki s strahom prihajajo, ker so zmedeni od vseh teh sprememb”

Po 11-dnevnem zaprtju države zaradi epidemije so od danes znova lahko odprte knjižnice, muzeji in galerije. V Narodnem muzeju Slovenije so po nekaj zapiranjih in odpiranjih “že kar utečena ekipa”, navadili so se tudi knjižničarji, ki pa po besedah direktorice koroške knjižnice Irene Oder ugotavljajo, da vnašajo zmedo predvsem med uporabnike.

Preberi »

E-knjižnica in knjigarna Biblos v letu 2020 s trikrat večjo izposojo

V minulem letu se je izposoja na e-knjižnici in knjigarni Biblos povečala za več kot trikrat – iz 98.000 izposoj v letu 2019 na skoraj 315.000 v letu 2020, so sporočili iz založbe Beletrina. Tako se je leto 2020 na področju branja in knjige zapisalo kot leto velikih sprememb, predvsem kar zadeva premik od tiskanih knjig k e-knjigam.

Preberi »

V prenovljeni knjižnici v Črni tudi police z deli domačih avtorjev

Občina Črna na Koroškem zaključuje z okoli 100.000 evrov vredno obnovo prostorov knjižnice v Črni. Knjižnica domuje v tamkajšnjem kulturnem domu, s temeljito obnovo pa je poleg nove opreme dobila tudi precej dodatnega prostora. V prenovljeni knjižnici bodo posebne police namenili knjigam, ki so jih napisali Črnjani.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.