knjižnica

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika od sedaj na voljo tudi izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika je zaživela nova storitev. Vsem uporabnikom omogočajo brezplačen dostop do filmov, ki si jih lahko ogledate na spletu. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov (BSF), ki domuje na spletnem naslovu bsf.si. Cilj projekta je digitalna prenova knjižnične izposoje avdiovizualnih del in večja dostopnost slovenskega filma širšemu občinstvu.

Preberi »

Ob tednu slovenskih splošnih knjižnic vam dravograjska podarja letno članstvo. V petek lahko predolgo izposojeno gradivo vrnete brez zamudnine

Med 15. in 20. novembrom 2021 knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. V prihajajočih dneh se bodo v knjižnicah zvrstili različni dogodki, veliko bo zaradi posebnih razmer virtualnih, s katerimi želijo nagovoriti zveste obiskovalce knjižnic in prebivalce v lokalnih skupnostih pa tudi tiste, ki v knjižnice ne zahajajo. Posebno pozornost bodo posvetili BRANJU – bralni kulturi in bralni pismenosti, obenem pa bodo opozorili na bogate knjižnične zbirke, ki jih hranijo splošne knjižnice.

Preberi »

Ob 60-letnici bralne značke izšla publikacija, ki povezuje raznolikost spominov Korošic in Korošcev, ki jih veže ljubezen do branja

Ob 60-letnici bralne značke je Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika v sklopu območnih nalog objavila literarni razpis Moja zgodba: Kako smo nekoč brali. V 26 prispevkih, ki so jih prejeli, je zajeto bogastvo napisanih misli o branju. Objavili so jih v barviti publikaciji, “ki v celoto povezuje raznolikost spominov Korošic in Korošcev, katere veže ljubezen do branja.”

Preberi »

Direktorica Irena Oder ob ponovnem odprtju knjižnic: “Zdi se nam, da uporabniki s strahom prihajajo, ker so zmedeni od vseh teh sprememb”

Po 11-dnevnem zaprtju države zaradi epidemije so od danes znova lahko odprte knjižnice, muzeji in galerije. V Narodnem muzeju Slovenije so po nekaj zapiranjih in odpiranjih “že kar utečena ekipa”, navadili so se tudi knjižničarji, ki pa po besedah direktorice koroške knjižnice Irene Oder ugotavljajo, da vnašajo zmedo predvsem med uporabnike.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.