knjižnica

Ob Dnevu splošnih knjižnic nagrade najboljšim projektom knjižnic

Z Dnevom splošnih knjižnic in podelitvijo nagrad za najboljše projekte knjižnicam se danes sklepa Teden splošnih knjižnic. Letos je potekal pod motom Moja knjižnica povezuje, saj knjižnice že dolgo niso več le tradicionalne izposojevalnice knjižničnega gradiva, ampak mnogo več – socialna in kulturna središče krajev.

Preberi »

Koroške knjižnice z inovativnim in prilagojenim načinom privabljajo bralce

Knjižnice po vsej Sloveniji od ponedeljka ponovno izvajajo izposojo, a način delovanja prilagajajo epidemiološkemu stanju. V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika delujejo po ustaljenem delovnem času, nekatere enote so trenutno zaprte. Izposoja gradiva je možna le po predhodnem naročilu, dogodke pa so prestavili v virtualni svet. Knjižnica Radlje ob Dravi s svojimi enotami deluje v omejenem obsegu in samo z brezstično izposojo. Namesto dveh pomembnih prireditev so pripravili dva filma, prav tako pripravljajo spletne vsebine. Knjižnica Dravograd deluje po poletnem urniku, obiskovalci lahko ob upoštevanju ukrepov knjižnico obiščejo, a zaposleni vseeno priporočajo, da gradivo predhodno naročijo. Pričeli so z bralno značko za odrasle, spletnih dogodkov pa zaenkrat še ne ponujajo. Tudi Knjižnica Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu je ponovno odprla svoja vrata, prav tako njihova enota v Mislinji, šolski knjižnici pa bodo odprli z pričetkom nadaljevanja pouka. Tudi v njihovi knjižnici se trudijo, da z vsemi starostnimi skupinami uporabnikov ohranjajo stike in jih nagovarjajo k branju.

Preberi »

Na premierjevo pobudo izvod Dalmatinove Biblije v hrambo NUK

Na pobudo predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše je bil Narodni in univerzitetni knjižnici v hrambo predan izvod Biblije, s celotnim naslovom Biblia, tu ie, vse Svetu pismu, Stariga inu Noviga testamenta, ki je bil do sedaj hranjen na gradu Brdo pri Kranju.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila