kajenje

Danes zaznamujemo dan brez cigarete. Kadilci so bolj dovzetni za okužbo z novim koronavirusom in imajo zvišano tveganje za težji potek covida-19

Danes je dan brez cigarete, ki je posvečen opuščanju kajenja. Razširjenost kajenja se po podatkih v Sloveniji sicer zmanjšuje, a še vedno kadi vsak četrti odrasli prebivalec. Kljub temu NIJZ kadilce spodbuja k opustitvi kajenja, saj ta prinese številne koristi za zdravje v vseh starostnih obdobjih, sploh pa v času epidemije covida-19.

Preberi »

Cigarete so se podražile

Z današnjim dnem so se zvišale cene cigaret in drugih tobačnih izdelkov. Za zavojček 20 cigaret s cenika Tobačne Ljubljana je treba odšteti 10 centov več, to pomeni podražitev za približno 2,5 odstotka. Zvišanje cen je posledica zvišanja trošarin, ki ga je septembra sprejela vlada.

Preberi »

Avgusta se obeta podražitev cigaret

Z avgustom se bodo cigarete po načrtih finančnega ministrstva podražile. Za zavojček 20 cigaret bo v povprečju treba odšteti približno pet odstotkov več kot zdaj, vzrok pa je predlagano zvišanje trošarin, ki so na zdajšnji ravni od oktobra lani.

Preberi »

Ta država je prepovedala kajenje na balkonih večstanovanjskih hiš

Prebivalci Litve ne bodo smeli več kaditi na balkonih večstanovanjskih hiš, če bo to motilo najmanj enega njihovega soseda. To predvideva sprememba zakona o tobačnih izdelkih, ki jo je parlament v Vilniusu potrdil v četrtek in bo začela veljati s prihodnjim letom. Novo zakonodajo mora sicer potrditi še litovski predsednik Gitanas Nauseda.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.