janez janša

Janša kritičen do pripravljenosti NIJZ na epidemijo in zatečenih sistemskih problemov na področju oskrbe starejših

Predsednik vlade Janez Janša se je danes kot priča udeležil seje preiskovalne komisije državnega zbora, ki se na zahtevo opozicije ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19. Med drugim je pojasnjeval delo njegove vlade ter bil kritičen do pripravljenosti NIJZ na epidemijo in zatečenih sistemskih problemov na področju oskrbe starejših.

Preberi »

Petkovi protestniki vložili kazensko ovadbo zoper Janšo

Petkovi protestniki so se danes znova zbrali na Trgu republike in ob današnjem rojstnem dnevu premierja Janeza Janše zoper njega vložili kazensko ovadbo zaradi suma korupcije, so sporočili iz Protestne ljudske skupščine. Ob tem so poudarili tudi pomembnost nenasilnega reševanja konfliktov.

Preberi »

Na Koroškem v ponedeljek potrdili 28 novih okužb. Janša: “Okužb je preveč in bolnišnice se pospešeno polnijo z necepljenimi covidnimi bolniki”

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 5665 testov PCR in potrdili 1393 okužb z novim koronavirusom. To je največje dnevno število potrjenih okužb po 7. aprilu. Pozitivnih je bilo 24,6 odstotka testov. V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 333 covidnih bolnikov, od tega 77 na intenzivni negi. Umrli so trije covidni bolniki. Na Koroškem so jih potrdili 28.

Preberi »

Janša: Vlada je odločena, da ne ustavlja družbe in zapira gospodarstva

Premier Janez Janša je ob današnjem vladnem obisku na Goriškem spregovoril tudi o slabšanju epidemiološke slike in med drugim izpostavil, da je vlada odločena, da ne bo zapirala gospodarstva in ustavljala družbe. Zdaj je v skupnem interesu vseh, da dosežemo takšno precepljenost, da epidemija covida-19 ne bo ogrožala normalnega življenja, je dodal.

Preberi »

Znane so podrobnosti glede samotestiranja učencev in dijakov. Janša: “V šolah, kjer ne bo zagotovljenih pogojev za varen pouk, tega inšpekcija ne bo mogla dovoliti”

Ministrstvo za zdravje je lekarnam v četrtek posredovalo dopis, naj kupijo teste za samotestiranje dijakov in učencev, da bodo ti v lekarnah dostopni že v ponedeljek. Za prevzem bo treba predložiti kartico zdravstvenega zavarovanja ali potrdilo o vpisu, je danes povedal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Robert Cugelj.

Preberi »

Janša: EU ne bo odpirala humanitarnih oz. migracijskih koridorjev za Afganistan

EU po napovedi premierja Janeza Janše ne bo odpirala nobenih evropskih “humanitarnih” oziroma migracijskih koridorjev za Afganistan. “Ne bomo dovolili, da se ponovi strateška napaka iz leta 2015. Pomagali bomo zgolj posameznikom, ki so pomagali nam med operacijo Nata. In članicam EU, ki varujejo našo zunanjo mejo,” je zapisal na Twitterju.

Preberi »

Janša: Kustečeva je za varno šolo naredila veliko, SD pa le pobalinsko nagaja

Premier Janez Janša po napovedani interpelaciji šolske ministrice Simone Kustec na Twitterju ocenjuje, da je žal to vse, kar v SD zmorejo. “Rušijo ukrepe vlade zoper covid-19, za posledice pa okrivijo tiste, ki si že 17 mesecev prizadevajo za čimbolj normalno življenje. Kustečeva je za varno šolo naredila veliko, SD pa le pobalinsko nagaja,” meni.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.