Search
Close this search box.

invalidi

Na voljo novi e-vlogi za uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov in prilagoditve vozila za invalide

Na voljo sta novi e-vlogi, ki se nanašata na uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov za premagovanje komunikacijskih ovir za invalide s senzornimi okvarami ter prilagoditve vozil za gibalno ovirane invalide. Vlogi sta od srede na voljo na portalu eUprava, so včeraj sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preberi »

Ministrstvo za delo si želi narediti red na področju osebne asistence

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je organiziralo posvet o ureditvi področja osebne asistence. Minister Luka Mesec je v izjavi za medije po njem ocenil, da so v precejšnjem delu pogledi ministrstva, uporabnikov in izvajalcev usklajeni, ne pa še pri vseh vprašanjih. Sistem osebne asistence si želi spraviti v red.

Preberi »

DZ za odpravo ovir pri dostopu do objektov v javni rabi

DZ je obravnaval posebno poročilo varuha človekovih pravic o dostopnosti centrov za socialno delo za gibalno in senzorno ovirane, po katerem je stanje v nekaterih primerih kritično. S 76 glasovi za in nobenim proti je sprejel priporočilo, naj ministrstvo za delo in skupnost centrov za socialno delo pripravita akcijski načrt za odpravo ovir.

Preberi »

Varuh Svetina glede osebne asistence: Pridobljenih pravic se ne sme zmanjševati. Za nekatere uporabnike bi bila bolj primerna dolgotrajna oskrba

Komisija DZ za peticije je obravnavala izvajanje pravice do osebne asistence v praksi. Poslanci, ki so sodelovali v razpravi in predstavniki ministrstva za delo so sistem osebne asistence ocenili kot velik civilizacijski korak naprej. Varuh človekovih pravic Peter Svetina pa je ministrstvo opozoril, da se že pridobljenih pravic ne sme zmanjševati.

Preberi »

Dogodki