intervju

Janja Garnbret: Dala bi si kar najboljšo oceno

Za Janjo Garnbret je leto olimpijskih presežkov in osebnih mejnikov. Dvaindvajsetletnica je 6. avgusta postala prva olimpijska prvakinja športnega plezanja. Tekmovalno sezono je sklenila 4. septembra v Kranju s četrtim naslovom zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti. “Dala bi si kar najboljšo oceno,” je dejala v pogovoru za STA.

Preberi »

Ninna Kozorog, Feri Lainšček in Branka Bezjak o pomenu drobnih prijaznosti in drugih malih stvareh, ki nam lepšajo življenje

Na sončno popoldne je bil vrt Moje kavarne v središču Maribora polno zaseden. Obiskovalci so uživali v klepetu in dobri kavi, po dolgih mesecih zaprtja javnega življenja in kislega vremena je bil idiličen prizor pravi balzam za dušo in kot tak popolna kulisa za slovenski začetek globalne pobude “Recite živjo”. “Pobuda združuje tri meni ljube stvari: kavo, ki mi teče po žilah, naključno prijaznost, in projekt Vida, tople obroke za naše starostnike. Ne morem si zamisliti akcije, ki bi bila bolj pisana na kožo ne le našemu društvu, ampak tudi meni osebno. Verjamem v naključno prijaznost, mala dejanja, ki niso vedno načrtna niti niso nujno dobrodelna, so na nek način banalna, ampak z njimi narediš svet prijaznejši za druge,” je na dogodku ob začetku akcije povedala Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček. V okviru pobude “Recite živjo” bodo namreč vsi, ki bodo do 6. junija v eni od več kot šestdesetih kavarn po vsej Sloveniji naročili kavo Julius Meinl, prejeli kuponček za dodatno brezplačno kavo. Tega lahko podarijo naprej – prijatelju, naključnemu neznancu ali nekomu, ki si kavice sam ne more privoščiti, društvo Humanitarček pa bo od vsakega naprej predanega kupončka prejelo 5 centov za nakup tolpih obrokov za starostnike, ki živijo pod pragom revščine.

Preberi »

Korošica Ana Pusovnik iskreno o sanjskem moškem: Zanj se sanjska ženska še ni rodila (VIDEO)

V šovu Sanjski moški se za srce sanjskega moškega te sezone, Gregorja Čeglaja, bori tudi simpatična Korošica Ana Pusovnik. Kot pa kaže, pa je po snemanju med njima že prišlo do trenj, saj jo je Gregor blokiral na Instagramu. Zato smo pri Ani preverili, kaj se je zgodilo. Zanimalo nas je tudi, kakšno je njeno življenje zdaj, kaj počne in kaj pravi o sanjskem moškem. Slovenjgradčanka pa je spregovorila tudi o sotekmovalkah in z nami obujala spomine iz snemanja oddaj.

Preberi »

Ranc: Slovenija mora zmanjšati neracionalen izvoz lesa brez dodane vrednosti

Slovenija mora po besedah prvega moža direktorata za lesarstvo Danila Antona Ranca zmanjšati izvoz lesa, saj izvoz hlodovine brez dodane vrednosti ni racionalen. Vlada želi to spremeniti s pomočjo centrov za predelavo, ki jih je uvrstila med strateške investicije. Pričakovanja so velika, a na žalost zadeve ne gredo v želeni smeri, je dejal za STA.

Preberi »

Župan Tilen Klugler: Velik del volilnega programa odkljukan

Ob polovici županskega mandata je velik del volilnega programa že odkljukan, je v pogovoru za STA ocenil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. V Slovenj Gradcu je trenutno odprtih več gradbišč, poleg občinskih projektov je živahna stanovanjska gradnja, ki občini že povzroča “sladke skrbi”. Mesto bi lahko kmalu dobilo Ulico Karla Pečka.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.