Search
Close this search box.

intervju

Janja Garnbret: Podhranjenost v športnem plezanju je bila dolgo časa tabu tema

Najuspešnejša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret se v domačem in mednarodnem merilu uveljavlja tudi kot neuradna ambasadorka boja za zdravo prehranjenost športnikov. Kot ena prvih športnic je javno opozorila na problematiko stradanja. Kot je opozorila v pogovoru za STA, je bila ta tema dolgo časa tabu v športnem plezanju.

Preberi »

Peter Prevc: Ugotoviti moram, v kaj bi se vrgel s srcem in dušo

Konec tedna se je športno upokojil najboljši slovenski smučarski skakalec v zgodovini, Peter Prevc. Časa za temeljit pogled nazaj še ni imel, vendar je v pogovoru za STA povedal, da je bil sam konec kariere v Planici pred domačimi navijači zanj sanjski. Kam ga vleče v prihodnosti, še ne ve, rad pa bi nekaj delal z dušo in s srcem.

Preberi »

Mati županja, Romana Lesjak, še ne razmišlja o upokojitvi

Županja Črne, Romana Lesjak, je navdihnila krajane s svojo predanostjo, požrtvovalnostjo in izjemno energijo. Nominirana je bila za prestižna naslova Delova osebnost leta 2023 in Slovenka leta 2023. Kljub tesnemu izidu pri Slovenki leta je zmagala v kategoriji Delova osebnost leta, kar je priznanje za njeno vodstvo in trud v obdobju po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Črno.

Preberi »
gov.si

Prevolnik Rupel za STA: Napovedi o časovnici sprejemanja ukrepov so tvegane, če jih želiš uskladiti z deležniki (intervju)

Nova ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel napoveduje spremembe treh sistemskih zakonov, urejanje področja družinske medicine in poseg v upravljanje ZZZS. Časovno ukrepov ne želi napovedovati, saj pravi, da je to tvegano, če jih želi prej uskladiti z deležniki. Glede kadrovanja pa je za STA zatrdila, da bo prvi kriterij strokovnost.

Preberi »

Janja Garnbret: Zelo sem vesela, da sem končno spet na tekmi

Najboljša slovenska tekmovalka v športnem plezanju Janja Garnbret je znova v tekmovalnem pogonu. Olimpijska šampionka iz Tokia se je po poškodbi palca na levi nogi uspešno vrnila na tekmovanja. Za začetek je v soboto zmagala na tekmi državnega prvenstva v težavnosti v Kopru. Vesela je, da je nazaj, saj je pogrešala tekmovalno vzdušje.

Preberi »

Dogodki