intervju

Tine Urnaut: Prej kot se prilagodimo, bolje bo

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je v dolgoletni karieri doživel že precej sprememb na trenerskih mestih. Tokrat ga je ta nenadejano presenetila dva tedna in pol pred domačim svetovnim prvenstvom. Korošec je zato prepričan, da bo za ekipo najbolje, da se čim prej prilagodi na spremembo ter novi način dela.

Preberi »

Ditka za STA: Ambient mi je za izvajanje moje glasbe zelo pomemben 

Kantavtorica Ditka po Sloveniji predstavlja nov album Med nama je angel, za katerega je ponovno izbrala poezijo Ferija Lainščka, ob tem pa še drugih pesnikov. Svoje stvaritve zaradi njihove intimne narave izvaja zlasti po grajskih prizoriščih. “Ambient mi je za izvajanje moje glasbe zelo pomemben,” je povedala za STA.

Preberi »

Zagon ob novem mandatu direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja dajejo tudi arheološke najdbe 

Nedavne arheološke najdbe v Mislinjski, pa tudi v Mežiški dolini, kjer deloma na novo pišejo zgodovino, dajejo zagon novemu mandatu direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja Tadeja Pungartnika. V prihodnje napoveduje nadgradnjo dosedanjega dela in povezovanja, iskanje širše zanimivih tem in prizadevanje za vrnitev obiskovalcev v muzej po epidemiji.

Preberi »

Urška Klakočar Zupančič za STA: Kot pravnico me bodo težko peljali na led 

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič napoveduje, da bo hram demokracije vodila z zgledom. Zavzemala se bo za dvig ravni komuniciranja v parlamentarnih razpravah, želi si namreč, da bi koalicija in opozicija našli skupni jezik. Obljublja, da bodo zakonski predlogi usklajeni s pravnim redom. “Kot pravnico me bodo težko peljali na led,” zatrjuje.

Preberi »

Direktor Koroškega doma starostnikov: Gradijo se novi domovi, a kadra ni

Največja sprememba pri domovih za starejše, ki jo po skoraj 30-letnem vodenju Koroškega doma starostnikov izpostavlja odhajajoči direktor Srečko Mlačnik, je destigmatizacija. V preteklosti si namreč domov, takrat imenovanih ubožnih hiš, v svojem okolju ni želel nihče, danes bi jih imeli vsi. A zelo velik problem je pomanjkanje kadra, opozarja.

Preberi »

Urška Klakočar Zupančič za STA: Pri meni bodo dobrodošli vsi poslanci

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič ob začetku mandata poudarja, da zna politična prepričanja “pustiti pred vrati” in bo kot prva med enakimi prisluhnila vsem poslancem, a bo tudi nastopila ostro, ko bo treba. Poslanci se morajo zavedati, da položaj zasedajo zaradi ljudi, in ne da “uprizarjajo resničnostne šove v parlamentu”, je prepričana.

Preberi »

Novinar iz Kijeva: Rusija nas je presenetila, Zahod pustil na cedilu. Mislim, da je Putin pripravljen iti do konca. Ne izključujem ničesar, celo uporabe jedrske bombe ne

“Bil sem prepričan, da nas bo Rusija znova napadla, a nisem si predstavljal, da bo ta napad tako predrzen, bliskovit, obsežen, da bo prišel iz vseh strani,” je na vprašanje, ali je pričakoval to, kar se dogaja, odgovoril novinar iz Kijeva Ivan Gajvanovič. Sam ostaja v Kijevu in se je pripravljen boriti, Zahodu pa očita, da jih je pustil na cedilu.

Preberi »