Search
Close this search box.

humanitarnost

V akciji Deželak junak zbrali 1,2 milijona evrov

V dobrodelni akciji Radia 1 Deželak Junak, ki je svojo deseto izvedbo zaključila na Debelem rtiču, so zbrali 1.217.026,21 evra. Vsa zbrana denarna sredstva bodo šla za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, marsikdo bo sploh prvič na morju.

Preberi »

Skupina kolesarjev za dober namen se je ustavila danes v Vuzenici. Podarili so tudi kolo za dober namen (FOTO)

Kolesarji v okviru humanitarnega dogodka Dobrodelno okrog Slovenije so 7. maja 2024 pričeli prvo od petih etap. Kolesar Dami Zupi bo v družbi še 25 kolesarjev do sobote prekolesaril 1225 kilometrov okoli Slovenije. Namen dobrodelne akcije je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je navedla Slovenska Karitas.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu socialne pravičnosti o stiski socialno ogroženih družin

Danes obeležujemo svetovni dan socialne pravičnosti, ki je namenjen ozaveščanju o težavah, s katerimi se soočajo najbolj ranljive skupine. Humanitarni program Veriga dobrih ljudi ob dnevu opozarja na socialno ogrožene družine, porast zaposlenih, ki ne zmorejo dostojno preživeti meseca, visoke življenje stroške in hudo stanovanjsko krizo.

Preberi »

Danes je mednarodni dan prijaznosti

Društvo Humanitarček ob današnjem mednarodnem dnevu prijaznosti pripravlja posebno akcijo. Namesto z deljenjem rumenih rož, ki so del praznovanja dneva, bodo dan obeležili z barvanjem kamenčkov, ki jih podarjajo drugim. Letos je v obtoku že 36.700 kamenčkov, v akciji pa sodeluje 281 šol in vrtcev, 77 podjetij in 152 društev, so pojasnili v društvu.

Preberi »

Avgusta z SMS-donacijami zbrali rekorden znesek

Naročniki in uporabniki predplačniških mobilnih storitev Telekoma Slovenije so avgusta v luči nedavnih ujm z donacijami SMS prispevali 1,03 milijona evrov. Prvič v zgodovini te storitve, ki letos praznuje 20-letnico, so v mesecu dni prispevali več kot milijon evrov, so sporočili iz družbe.

Preberi »