humanitarnost

V podporo “malim borcem” zbrali več kot 50.000 evrov

Na petkovem dobrodelnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki ga je organiziralo društvo Viljem Julijan, so uspeli zbrati skoraj 53.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenili otrokom z redkimi boleznimi, so danes sporočili organizatorji. Na koncertu so otrokom podelili tudi posebne medalje za borbenost in pogum.

Preberi »

Za razvoj genske terapije za dečka Urbana potrebujejo še 850.000 evrov

Fundacija CTNNB1 – Koraki za Urbana in društvo Palčica Pomagalčica dobra dva meseca zbirata sredstva za razvoj posebnega zdravila za dečka Urbana. Zbrali so 1.150.000 evrov, tudi s pomočjo uspešno končane prodaje Urbanove srečke. “Tako nam trenutno do potrebnih dveh milijonov manjka še 850.000 evrov,” je pojasnila Urbanova mama Špela Miroševič.

Preberi »

Decembra k darovanju krvi pozivajo v akciji Skupaj nas drži darovana kri

Novi koronavirus je globoko zarezal v naša življenja in s seboj prinesel prilagoditve in težave v gospodarstvu in zdravstvu. V teh težkih časih za naše zdravstvo je darovana kri krvodajalcev še toliko dragocenejša. Število krvodajalcev v Sloveniji potrjuje, da sta solidarnost in pomoč drugim tudi v teh nepredvidljivih časih pomembni in cenjeni vrednoti, ki ju moramo negovati in vzpodbujati .

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.