Hrvaška

V Rovinju prijeli Norvežana, ki je snemal gole otroke

Policija v hrvaškem Rovinju je zaradi utemeljenega suma izkoriščanja otrok za pornografijo v petek pridržala 81-letnega norveškega državljana. Moškega je v četrtek opazil varnostnik v turističnem naselju v Rovinju, ko je sedel v bližini otroškega parka in z mobilnim telefonom fotografiral otroke. Ker mu je bil sumljiv, je obvestil policijo.

Preberi »

Promet na cestah proti Hrvaški in na mejnih prehodih že zgoščen

Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah pričakovano že zgostil. Gneča je predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški. Na podravski avtocesti od Podlehnika proti Gruškovju je nastal 7-kilometrski zastoj. Vozniki osebnih vozil za izstop Gruškovju čakajo več kot dve uri, poroča prometnoinformacijski center.

Preberi »

Na Hrvaškem s torkom nižje cene pogonskih goriv

Cene pogonskih goriv na Hrvaškem se bodo v torek znižale, je danes po konferenčni seji vlade sporočil gospodarski minister Davor Filipović. Liter bencina bo po novem stal 12,03 kune (1,601 evra), kar je 0,99 kune manj kot doslej, za liter dizelskega goriva pa bo treba odšteti 12,89 kune (1,716 evra) oz. 0,54 kune manj.

Preberi »

V Splitu turistična ladja trčila v obalno bencinsko črpalko

V središču Splita je davi v bencinsko črpalko na obali trčila turistična ladja, ki je po nesreči potonila. V nesreči ni bilo poškodovanih. Policija je že pridržala kapetana, ki je bil pod vplivom alkohola. Preiskava nesreče poteka, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Preberi »

Na mejnih prehodih s Hrvaško daljši zastoji

Na nekaterih mejnih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. Najdlje je za izstop iz države treba čakati mejnem prehodu Gruškovje, in sicer več kot dve uri. Ob tem je na podravski avtocesti nastal zastoj, dolg osem kilometrov.

Preberi »

V hrvaški Istri od ponedeljka v veljavi omejitev porabe vode prve stopnje

V hrvaški Istri bo s ponedeljkom stopila v veljavo omejitev porabe vode prve stopnje. To pomeni, da bo pitno vodo prepovedano uporabljati za pranje vozil in javnih površin, kot tudi za zalivanje zasebnih in javnih zelenih površin ter za tuširanje na plažah in kopališčih. Izjema bodo le tržnice in ribarnice, poroča hrvaška tiskovna agencije Hina.

Preberi »

Požar iz Vodic se je razširil, z njim se bori prek sto gasilcev

Požar, ki je izbruhnil danes okoli 11. ure v okolici Vodic, se je razširil proti mestu Zaton. Dosegel je celo središče mesta in zajel bližnjo vas Raslina, poročajo hrvaški mediji. Na terenu je več kot sto gasilcev z 42 vozili, pri gašenju požara pa sodelujejo tudi tri letala Canadair, so sporočili iz uprave hrvaške civilne zaščite.

Preberi »

Cene v lokalih in na tržnicah na hrvaški obali razburjajo goste

Za dva sendviča s puranjimi prsmi, tri rogljičke, dva kapučina ter male steklenice kokakole, mineralne vode in jabolčnega soka so trije gosti kavarne v Opatiji v nedeljo plačali 517 kun (69 evrov), poroča regionalni spletni portal Riportal.net. Nadpovprečno visoke so tudi cene živil na tržnicah v mestih na hrvaški obali, rekorder je Rovinj.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.