Search
Close this search box.

Hrvaška

Tovornjak trčil v hišo, ranjena dva človek

Pri Vinkovcih na vzhodu Hrvaške je davi v hišo trčil tovornjak, je potrdila hrvaška policija. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ena od njiju naj bi bilo po pisanju hrvaških medijev 14-letno dekle.

Preberi »

Sredi turistične sezone na Hrvaškem v soboto zaprte trgovine

Trgovine na Hrvaškem bodo to soboto morale ostati zaprte. Praznovali bodo namreč dan zmage in domovinske hvaležnosti, v skladu z novim zakonom o trgovini pa prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah velja tudi za državne praznike. Trgovine ne bodo smele biti odprte tudi v turističnih središčih na Jadranu, opozarjajo hrvaški mediji.

Preberi »

Na območju Dubrovnika se gasilci borijo z obsežnim požarom

Na območju Dubrovnika se gasilci borijo z obsežnim požarom, ki se je v torek zvečer razširil zaradi orkanskega juga. Požar je ponoči gasilo približno 130 gasilcev, letala za gašenje pa so se morala zaradi močnega vetra umakniti, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Preberi »

Blizu Šibenika izbruhnil obsežen požar 

V kraju Gornji Banovci nedaleč od Šibenika je danes okoli 11. ure izbruhnil požar. Ogenj trenutno gasi 79 gasilcev in 28 gasilskih vozil, pridružilo pa se jim je tudi sedem letal za gašenje požarov – pet kanaderjev in dva air tractorja, poročajo hrvaški mediji. Na cesti med Šibenikom in Splitom so zaradi požara nastali veliki zastoji.

Preberi »

V streljanju v hrvaškem Sisku en mrtev in štirje ranjeni

V Sisku na vzhodu Hrvaške je v bil v streljanju v soboto zvečer ubit en človek, štirje pa so ranjeni. Napadalec, 58-letni moški, je poleg tega zažgal več hiš in avtomobilov, po napadu pa je pobegnil, a ga je policija kasneje prijela. Kot je danes na novinarski konferenci pojasnila policija, je stanje dveh ranjenih kritično.

Preberi »

Turistični razgledi: Na meji med Slovenijo in Hrvaško, meja kot motiv turizma

Zakaj pa ne? Pravzaprav – končno! Turizem vendar nima meja in se ne konča na meji občin ali na robu državne meje! Meja prinaša dodano vrednost! Prav to dejstvo je napeljalo Društvo turističnih novinarjev Slovenije, da so konec aprila, skupaj s TIC Ilirska Bistrica obudili v življenje prvo Poslovno borzo lokalnih ponudnikov iz čezmejnega območja od Ilirske Bistrice do Reke. Na borzi se je predstavilo 36 ponudnikov s področja turističnih in gostinskih storitev, kmetijstva, športa in kulture.

Preberi »

Dogodki