hrana

Jajca in maslo pred letošnjo veliko nočjo dražji

Bliža se velika noč, z njo pa so tesno povezani tudi pirhi. Leta 2023 je bila stopnja samooskrbe z jajci v Sloveniji 90-odstotna, kokoši so jih v povprečju znesle 900.000 na dan, navajajo na Sursu. Jajca so bila letošnjega marca za 1,4 odstotka dražja kot lani. Za 12,6 odstotka je bilo dražje maslo, cenejši pa so bili moka, mleko in sladkor.

Preberi »

Spomladanski Teden restavracij poudarja gostoljubje

Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 117 slovenskih restavracij. S tokratno temo Gostoljubni gostinci, zadovoljni gostje organizatorji poudarjajo, da so gostinci tudi na tem področju lahko izvirni. Posebno ponudbo bo mogoče okušati do 30. marca.

Preberi »

Teden slovenske hrane zaokrožuje tradicionalni slovenski zajtrk

Prvi teden slovenske hrane bo danes zaokrožil tradicionalni slovenski zajtrk. Številne šole, vrtci in drugi vzgojno-izobraževalni zavodi bodo tako štirinajsto leto zapored tretji petek v novembru začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki pomeni promocijo lokalnega ter spodbujanje zavedanja pomena domače samooskrbe.

Preberi »