hrana

Šolarji bodo dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom

Po šolah, vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih bodo mladi današnji dan slovenske hrane začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letošnji bo 12. po vrsti. Kmetijska ministrica Irena Šinko bo ob tej priložnosti obiskala Osnovno šolo Turnišče, kjer se bo s šolarji pogovarjala o pomenu kmetijstva, pridelavi hrane ter spoštovanju hrane.

Preberi »

Na svetovni dan jabolk v Sloveniji za pokušino na voljo šest ton jabolk

Danes je svetovni dan jabolk, katerega namen je spomniti na bogato paleto sort jabolk ter poudariti številne prednosti in koristi, ki jih jabolka prinašajo za zdravje ljudi. Na šestih lokacijah po Sloveniji je za pokušino danes na voljo šest ton jabolk, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Preberi »

Povprečna košarica živil v tretjem popisu cen malenkost cenejša

V tretjem popisu cen 15 osnovnih živil, ki so ga izvedli 10. oktobra, je bila povprečna vrednost košarice šestih trgovcev v Sloveniji v primerjavi s popisom 27. septembra nižja za dva odstotka, v primerjavi s prvim popisom 13. septembra pa za 15 odstotkov. Za najcenejšo košarico je bilo treba tokrat odšteti 41,22 evra.

Preberi »

Košarice živil v drugem popisu cen občutno cenejše

V drugem popisu cen 15 osnovnih živil, ki so ga izvedli 27. septembra, so bile košarice pri vseh šestih trgovcih v Sloveniji cenejše kot v prvem. Vse so bile cenejše od najcenejše v prvem popisu, zmanjšal se je cenovni razkorak med njimi. Najcenejšo košarico je tokrat ponujal Hofer, najdražjo pa Mercator.

Preberi »

Nekateri trgovci opozarjajo na napake popisa cen osnovnih živil

Potem ko je v ponedeljek zaživela posebna spletna stran, ki v času draginje ponuja primerjavo cen osnovnih živil, nekateri trgovci opozarjajo na številne napake pri prvem popisu. V Hoferju in Tušu tako trdijo, da primerjava v več kategorijah ni zajela njihovih najcenejših izdelkov. Tudi sicer imajo trgovci več pripomb na metodologijo.

Preberi »