gore

V gorski nesreči umrl 59-letni slovenski državljan

V gorah se je smrtno ponesrečil 59-letni slovenski državljan. Že v soboto zjutraj je sam odšel na planine na območje Uskovnice in se do ponedeljka ni vrnil domov, zato je stekla iskalna akcija. Pogrešanega so našli mrtvega v strmi grapi. Po prvih ugotovitvah naj bi zdrsnil s poti po pobočju, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Preberi »

Planinec zgrešil pot in omahnil v smrt

Ob sestopu s Staničeve koče proti dolini Vrat se je ponoči smrtno ponesrečil 66-letni planinec, državljan Srbije, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Okoliščine kažejo, da je zaradi noči zgrešil pot in padel čez skalnato polico približno 20 do 25 metrov globoko. Sicer je bil ustrezno opremljen, so navedli.

Preberi »

Med vikendom helikopter v gorah posredoval dvanajstkrat

Od petka do nedelje se je v gorah zgodilo 12 nesreč, v katerih je posredoval policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah. V petek in nedeljo so se zgodile po tri nesreče, v soboto pa šest. Na policiji opozarjajo, da je tempo reševanj peklenski in pozivajo k skrbi za varnosti v gorah in prilagajanju tur sposobnostim posameznika.

Preberi »

Odlomljeni ledenik v Dolomitih terjal več življenj

V italijanskih Dolomitih se je danes odlomil del ledenika in sprožil plaz, ki je ubil najmanj pet ljudi, še osem je bilo ranjenih, so sporočili reševalci. Ledenik se je odlomil na najvišjem vrhu Dolomitov, Marmoladi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Med vzponom na Golico umrl pohodnik

V gorah se je v nedeljo zvrstilo več nesreč. Med vzpenjanjem na Golico je okoli 13.30 s poti padel odrasel moški in se pri padanju po strmem pobočju smrtno ponesrečil.

Preberi »