Search
Close this search box.

gore

Ljubitelji gora se lahko znova varno odpravijo na lani v ujmah prizadeta območja

Območja, prizadeta v lanskih poletnih poplavah, so zdaj varna za obiskovanje, zato lahko letos obisk z bolj obremenjenih delov Slovenije usmerimo na Koroško in v Zgornjo Savinjsko dolino, sporočajo iz Planinske zveze Slovenije (PZS). Skupaj z gorskimi reševalci pred poletno gorniško sezono spet pozivajo k dobri predpripravi na varen odhod v gore.

Preberi »

Začenja se deseta akcija Naj planinska koča

Spletni portal Siol in Planinska zveza Slovenije sta deseto leto zapored zagnala akcijo Naj planinska koča. Obiskovalci slovenskih planinskih koč lahko od danes do 11. septembra glasujejo za 147 slovenskih planinskih koč, od tega za 27 visokogorskih in 120 na nižje ležečih predelih, so sporočili organizatorji akcije.

Preberi »

Pohodnik pod Čavnom izgubil zavest in umrl

Na poti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom v občini Ajdovščina je danes dopoldne umrl pohodnik. Potem ko je izgubil zavest, mu namreč prva pomoč ni pomagala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalci so danes posredovali še večkrat, med drugim na območju Brane, potem ko je plezalki na glavo padla skala.

Preberi »

Letalska policijska enota večkrat reševala v gorah

V gorah se je od sobote zjutraj zgodilo šest nesreč, pri katerih je bila zaradi zahtevnosti terena ali nujnosti reševanja potrebna helikopterska pomoč. Letalska policijska enota je med drugim rešila jadralnega padalca, izgubljena pohodnika, plezalko, ki jo je ugriznila kača, in onemoglega psa, ki ga je verjetno pičila žuželka.

Preberi »

Pri Češki koči se je smrtno ponesrečila planinka

Pri Češki koči v občini Jezersko je nekaj po 13. uri zdrsnila 43-letna slovenska planinka. Pri padcu se je tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla, na spletni strani navaja Uprava RS za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci in posadka policijskega helikopterja.

Preberi »

Dogodki