Search
Close this search box.

energetska učinkovitost

Lumar – na ogled prva slovenska certificirana aktivna hiša

V podjetju Lumar v četrtek, 16. novembra 2023, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov zanimiv dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission Tour. Na ogled bo prva slovenska certificirana aktivna hiša Lumar Primus-R 150 EDITION, ki na celovit način obravnava ključne izzive trajnostne gradnje in bivanja brez emisij. Hiša bo na ogled v Dragomlju pri Domžalah.

Preberi »

Vlada pri pogonskih gorivih vrača prispevek za energetsko učinkovitost

Vlada je na dopisni seji spremenila uredbo o zagotavljanju prihrankov energije, s čimer s 17. avgustom vrača prispevek za energetsko učinkovitost za pogonska goriva. Temu se je začasno odpovedala, da bi znižala cene goriv. Tako na avtocestah kot zunaj avtocestnega križa bo prispevek za dizelsko gorivo 0,800 centa, za motorni bencin pa 0,736 centa.

Preberi »

Leku nagrada energetsko učinkovito podjetje 2021 (FOTO)

Skupna poraba energije na Novartisovih lokacijah v Sloveniji je ob upoštevanju povečane proizvodnje v zadnjih dveh letih upadla za 7,7 %, poraba vode pa za 15 %. Celovit energetski sistem, ki vključuje več kot 2000 meritev in zasleduje 750 kazalnikov, je podprt z aktivnim energetskim menedžmentom. Lokacije vstopajo v obdobje postopnega prehoda na uporabo obnovljivih virov energije za doseganje Novartisovih ciljev okoljske trajnosti in podnebne nevtralnosti.

Preberi »

Dogodki