državna pomoč

Na Kopah prejeli za okoli 147.000 evrov državne pomoči. Lani so imeli samo pri smučarskih kartah za 400.000 evrov izpada prihodkov

Sezone, kot je bila lanska, si ne želi nihče in nanjo bi najraje pozabili, je tik pred začetkom nove smučarske sezone za STA povedala predsednica združenja slovenskih žičničarjev Manuela Božič Badalič, sicer tudi direktorica Kanina. Kot je dodala, so bili vsi na meji preživetja in brez pomoči države bi se marsikateri center znašel v resnih težavah.

Preberi »

Povečanje zmogljivosti Žage Otiški vrh predvidoma tudi z državno podporo

Projektu Žaga Otiški vrh, ki ga vodi koroško lesnopredelovalno podjetje Lesoteka, se obeta državna subvencija. Investicija je ocenjena na 15,26 milijona evrov, država naj bi jo podprla z 2,19 milijona evrov. Naložba bo omogočila podvojitev proizvodne kapacitete žage in 25-odstotno povečanje izkoristka predelave lesa na Koroškem.

Preberi »

Hrvaška vlada bo s cepljenjem pogojevala covidno pomoč podjetnikom

Hrvaški premier Andrej Plenković je na današnji seji vlade povedal, da z julijem podpore za ohranitev delovnih mest v času epidemije covida-19 ne bodo več podeljevali vsem podjetnikom, ampak bo ta odvisna od potreb posameznega sektorja. Pojasnil je še, da bo pogoj za pridobitev državne pomoči podjetnikom tudi cepljenje proti covidu-19.

Preberi »

Cvar: “Vsaj del gostinstva bi lahko na nek način obratoval in bi mu s tem omogočili preživetje z lastnim delom”

Na zavodu za zaposlovanje se je od začetka epidemije covida-19 do konca oktobra prijavilo 9537 novih brezposelnih iz panoge gostinstva in turizma. V sektorju ob tem ocenjujejo, da je brez dela ostalo vsaj še enkrat toliko zaposlenih za določen čas, študentov in drugih. Brez pravočasne in zadostne pomoči države se bo to število še povečevalo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.