dopust

Na meji s Hrvaško že daljše čakalne dobe

Na mejnih prehodih s Hrvaško se že pojavljajo podaljšane čakalne dobe. Vozniki osebnih vozil trenutno najdlje, več kot dve uri, čakajo za izstop iz države na Gruškovjem, Dobovcu in Starodu. Čakalne dobe so tudi za vstop v državo. Zastoji nastajajo tudi pred predorom Karavanke, ki je zaradi tehničnih težav trenutno zaprt v obe smeri.

Preberi »

Na mejnih prehodih s Hrvaško daljši zastoji

Na nekaterih mejnih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. Najdlje je za izstop iz države treba čakati mejnem prehodu Gruškovje, in sicer več kot dve uri. Ob tem je na podravski avtocesti nastal zastoj, dolg osem kilometrov.

Preberi »

Na Jadranu poleti tudi do 50 odstotkov višje cene

Cene namestitev na Jadranu so v minulih dveh sezonah zaradi manjšega povpraševanja rasle minimalno, letos pa bo bivanje v nekaterih hotelih na vrhuncu turistične sezone dražje tudi do 50 odstotkov, piše hrvaški časnik Večernji list. Najugodnejše bo bivanje na jugu obale.

Preberi »

V več industrijskih podjetjih poleti kolektivni dopust, tudi v Leku

Več slovenskih industrijskih podjetij se je tudi letos poleti odločilo za kolektivni dopust. V tem času prekinejo proizvodnjo in večinoma opravijo vzdrževalna dela ter delavcem omogočijo počitek. Večina se ob tem uspešno sooča z izzivi v preskrbi s ključnimi surovinami in materiali ter v logistiki.

Preberi »

Krek: Četrti val je že tukaj. Z dopusta se vrnite do 15. avgusta

V Sloveniji so v ponedeljek ob 1734 PCR testih potrdili 88 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). To je največ potrjenih okužb na dan po 17. juniju. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb znaša 54, število aktivnih primerov pa se je po oceni NIJZ zvišalo na 799.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.