črna

Osrednje krožišče v Črni odslej Plečnikovo krožišče

V Črni na Koroškem danes obeležujejo 70-letnico odkritja spomenika, ki je nastal po zamisli arhitekta Jožeta Plečnika in je umeščen v sredino osrednjega krožišča v kraju. Ob tej priložnosti in tudi ob letošnji 150. obletnici Plečnikovega rojstva in 65. obletnici smrti so se v Črni odločili krožišče poimenovati po slavnem arhitektu.

Preberi »

Na 66. Koroškem turističnem tednu v Črni pričakujejo več tisoč obiskovalcev

Z uspešno izvedbo tekaške prireditve K24 Ultra trail minuli konec tedna se je v Črni na Koroškem začel 66. Koroški turistični teden. Ta bo vse do 21. avgusta ponudil vrsto prireditev, na katerih organizatorji pričakujejo več tisoč obiskovalcev, največ na sejemski dan 15. avgusta. Del dogajanja bo odprtje nove ferate in 40. maraton kralja Matjaža.

Preberi »

Program okoljske sanacije Zgornje Mežiške doline se letos izteka, obeta se nov. NIJZ: Ljudje naj se izogibajo prahu, problem ostaja pometanje

Teče zadnje leto 15-letnega programa okoljske sanacijskega s težkimi kovinami obremenjene Zgornje Mežiške doline. Država je za sanacijo skupaj z letošnjim zneskom namenila 14,4 milijona evrov. Z rezultati so vključeni v program zadovoljni, a opozarjajo na potrebne dodatne ukrepe. Glede na napovedi okoljskega ministrstva se obeta nov program.

Preberi »

Dogodki