borza

Med prazniki mirovanje medbančnih plačil, borza zaprta

Med velikonočnimi prazniki evropski plačilni sistem Target 2 ne posluje, zato banke in hranilnice v Sloveniji ter v ostalih državah območja evra ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa. Ta bo miroval danes in v ponedeljek. Oba dneva bo zaprta tudi Ljubljanska borza.

Preberi »

Banke s spremenjenim urnikom, prej se zapirajo tudi trgovine

V času med novoletnimi prazniki v bankah in hranilnicah v Sloveniji velja spremenjen urnik opravljanja medbančnega plačilnega prometa. Danes bo poslovanje tistih bančnih poslovalnic, ki so odprte ob sobotah, skrajšano in bo trajalo do poldneva. Prej bodo vrata zaprle tudi trgovine, večinoma ob 17. uri.

Preberi »

Slovenijo na WTM London uvrstili med top 10 trajnostnih in odgovornih destinacij

Slovenski turizem v predstavitvi na borzi WTM London poudarja pomen odgovornega, vključujočega in spoštljivega turizma. Usmerjenost Slovenije v trajnostno delovanje so po besedah Karmen Novarlič iz STO prepoznali tudi vodilni odločevalci v potovalni industriji, ki so državo uvrstili med top 10 najbolj trajnostnih in odgovornih destinacij na svetu.

Preberi »

Strateški razvoj na področju čipov

Počasi vstopamo v obdobje, ko bo tako imenovana umetna inteligenca ena od najmočnejših in najpomembnejših tehnologij, ki bo podprta z novim valom računalniškega procesiranja. Na

Preberi »