banka

Svet ECB obrestne mere dvignil za 0,75 odstotne točke

Svet Evropske centralne banke (ECB) je drugič zapored dvignil glavne obrestne mere v območju z evrom. Po julijskem dvigu za 0,5 odstotne točke jih je tokrat zvišal za rekordnih 0,75 odstotne točke. Dodatne dvige osrednji organ evrske denarne politike napoveduje tudi za naprej, dinamika bo odvisna od najnovejših informacij in inflacijskih obetov.

Preberi »

Slovensko Sberbank kupila NLB

V Sloveniji bodo danes po dveh dneh zaprtja vrata znova odprle poslovalnice banke Sberbank. Ta ima novega lastnika, NLB, kjer so poudarili, da vse pogodbe ostajajo nespremenjene, obstoječi računi in kartice pa veljavni. Omejitev pri izvajanju plačilnih transakcij ne bo več, takoj bodo začeli tudi s postopkom spremembe imena.

Preberi »

Zapleti pri nakazilu socialnih transferjev na račune pri Sberbank

Zaradi ukinitve nakazil na banko Sberbank prihaja do težav pri nakazilu socialnih transferjev na transakcijske račune komitentov te banke. Kot so sporočili z ministrstva za delo, je bilo zavrnjenih okoli 100 nakazil varstvenih dodatkov, težave pričakujejo tudi pri drugih transferjih. Kot so zagotovili, intenzivno iščejo rešitev.

Preberi »