anketa

Robert Golob

V zadnjem mesecu največ pridobila stranka Gibanje Svoboda

Če bi bile volitve jutri, bi bil vrstni red šestih strank enak, kot je bil 24. aprila, kaže zadnja junijska anketa, ki jo je za časnik Delo opravila Mediana. V zadnjem mesecu je sicer največ pridobila stranka Gibanje Svoboda, ki uživa 31-odstotno podporo, nekaj manj pa je podpora zrasla največji opozicijski stranki SDS.

Preberi »

Pet strank skoraj gotovo v parlamentu, še nekaj blizu parlamentarnega praga

Po zadnji anketi pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami, ki jo je za POP TV in časnik Delo opravila Mediana, sta Gibanje Svoboda in SDS precej blizu skupaj. Anketa kaže preboj v parlament še trem strankam, SD, Levici in NSi, na meji je SAB, blizu parlamentarnega praga so še Piratska stranka, Povežimo Slovenijo in Gibanje Resni.ca.

Preberi »

Anketa Ninamedie za več medijev: SAB in LMŠ pod parlamentarnim pragom

Po zadnji volilni napovedi, ki jo je za časnika Dnevnik in Večer pripravila agencija Ninamedia, se največja podpora na volitvah v DZ obeta strankama Gibanje Svoboda in SDS. Ob tem se obeta tesen boj več strank za vstop v DZ. Po zadnji anketi bi parlamentarni prag prestopilo gibanje Povežimo Slovenijo, pod njim pa bi ostali LMŠ in SAB.

Preberi »

Anketa RTVS: Gibanje Svoboda prehitelo SDS

Aprilska javnomnenjska raziskava, ki jo je za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) opravila agencija Mediana, kaže, da je Gibanje Svoboda za las prehitelo SDS. V primerjavi s prejšnjim merjenjem se ocena dela vlade ni kaj dosti spremenila. Najbolj priljubljen politik pa še vedno ostaja predsednik republike Borut Pahor.

Preberi »

Na delovnem mestu se je zaljubilo tri četrtine vprašanih

Delovno mesto je pogosto kraj, kjer preskakujejo iskrice. Na delovnem mestu se je zaljubilo ali romantično zapletlo 75,7 odstotka sodelujočih v anketi, ki jo je v začetku februarja na vzorcu 814 anketirancev izvedel karierno-zaposlitveni portal Mojedelo.com. Med njimi jih je svoj romantični zaplet obžalovalo 152 oz. 18,7 odstotka vprašanih.

Preberi »

Podpora SDS rahlo zrasla, boljša tudi ocena dela vlade. Anketiranci menijo, da bi bil najboljši mandatar Robert Golob

Podpora stranki SDS je od prejšnje ankete zrasla za 1,3 odstotne točke, volilo bi jo namreč 17,6 odstotka vprašanih, kaže anketa Mediane za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS). SD bi podprlo 12,4 odstotka vprašanih, Levico 6,8 odstotka, LMŠ 5,5 odstotka, NSi 4,6 odstotka, SAB pa 3,9 odstotka. Povprečna ocena dela vlade se je izboljšala.

Preberi »

Janševo vlado podpira 30 odstotkov vprašanih

Delo vlade podpira 30 odstotkov vprašanih, nasprotuje pa ji 62 odstotkov, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi z novembrom beleži rast podpore. Na vrhu najbolj priljubljenih politikov ostaja evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Preberi »

Podpora vladi ostaja nizka, NSi z največjim padcem med strankami

Delo trenutne vlade podpira 28,8 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 63,1 odstotka, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Med strankami bi največ vprašanih volilo SDS, sledijo SD, Levica in LMŠ, največji padec je doživela NSi. Na mesto najbolj priljubljenega politika se je tokrat vrnil predsednik republike Borut Pahor.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.