anketa

Anketa POP TV: Vlade prvič ne podpira več kot polovica vprašanih

Podpora vladi je padla tretji mesec zapored, prvič doslej ji nasprotuje več kot polovica vprašanih. Raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV, kaže, da je podpora najbolj padla premierju Robertu Golobu. Med strankami na prvem mestu z 22 odstotki podpore ostaja SDS, podpora Golobovemu Gibanju Svoboda pa je padla še za pet odstotnih točk.

Preberi »

Anketa POP TV: Podpora vladi znova pod 50 odstotki

Javnomnenjska podpora vladi je mesec dni po katastrofalnih poplavah znova padla, podpira jo namreč manj kot polovica vprašanih, kaže raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV. Med strankami sta na vrhu skoraj povsem izenačeni SDS in Gibanje Svoboda, na tretje mesto pa se je povzpela Levica.

Preberi »
Robert Golob

Vlado prvič podpira manj kot polovica vprašanih

Vlado Roberta Goloba prvič od njenega oblikovanja podpira manj kot polovica oz. 46 odstotkov vprašanih, kažejo podatki februarske ankete Mediane za POP TV. Vladi ob tem nasprotuje 40,6 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo ostaja Gibanje Svoboda, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, obkrožilo 26,8 odstotka vprašanih.

Preberi »

Valicon: Inflacija ima velik vpliv na življenje treh četrtin anketirancev

Januarska raziskava Valicona #Novanormalnost je pokazala, da se je v primerjavi z decembrom nekoliko povišal delež tistih, ki jih skrbi trenutna politična situacija v državi, stopnja zaupanja v vlado Roberta Goloba pa je najnižja doslej. Dobre tri četrtine anketirancev tudi ocenjuje, da ima velik vpliv na njihovo življenje tudi inflacija.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golobovi vladi rekordna podpora, za Pahorjem najbolj priljubljen Logar

Podpora vladi je v novembrski anketi Mediane za POP TV rekordna, saj Golobovo vlado podpira skoraj 60 odstotkov vprašanih, kar je največ od njenega oblikovanja, nasprotuje pa ji skoraj 30 odstotkov. Med strankami ima najvišjo podporo Golobovo Gibanje Svoboda, ki bi ga obkrožil vsak tretji anketiranec, SDS pa vsak peti.

Preberi »

Anketa RTVS: Zmaga se obeta Nataši Pirc Musar

Po podatkih javnomnenjske raziskave Valicona za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) bo v drugem krogu predsedniških volitev zmagala Nataša Pirc Musar in Anžeta Logarja premagala za 12 odstotnih točk. Pirc Musarjeva lahko glede na volilno napoved računa na podporo 56 odstotkov opredeljenih volivcev, Logar pa na 44 odstotkov, je poročala RTVS.

Preberi »

Anketa RTVS: V drugi krog predsedniških volitev Logar in Pirc Musarjeva

Če bi bile volitve danes, bi se v drugi krog volitev za predsednika republike uvrstila poslanec SDS Anže Logar s 24,8 odstotki podpore in odvetnica Nataša Pirc Musar, za katero bi glasovalo 21,4 odstotka anketiranih, kaže raziskava Valicona za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS). Na tretjem mestu je Milan Brglez, ki bi dobil 12,3 odstotka.

Preberi »

Na predsedniških volitvah bi največ glasov dobil Logar

Med kandidati za predsednika republike trenutno zaseda prvo mesto poslanec SDS Anže Logar, ki bi ga izbralo 31,7 odstotka anketiranih. Sledi odvetnica Nataša Pirc Musar z 19,8 odstotka glasov, za njo pa je evropski poslanec Milan Brglez z 18,6 odstotka glasov, kaže raziskava agencije Ninamedia za časnika Dnevnik in Večer.

Preberi »