1. maj

Na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah več kot tisoč ljudi. Lidija Jerkič: Smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni (FOTO)

Več sto ljudi, po oceni organizatorjev več kot tisoč, se je danes zbralo na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah na Koroškem. Slavnostna govornica, predsednica ZSSS in SKEI Slovenije Lidija Jerkič je v nagovoru zbrane spomnila na zgodovino boja za pravice delavcev in ocenila, da smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni.

Preberi »

Sporočilo praznika dela bo živo kljub epidemiji. Na Ravnah se že sliši budnica pihalnega orkestra, na Graški Gori bo potekalo srečanje treh županov

Današnji mednarodni praznik dela bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 brez množičnih prvomajskih praznovanj. Sindikati so tako že v prejšnjih dneh pozvali k boju za varnejše zaposlitve, varna in zdrava delovna mesta, socialno varnost in dostojno starost. Kljub epidemiji bodo ponekod ob upoštevanju ukrepov godbe zadonele budnice.

Preberi »

1. maj – mednarodni praznik dela

1. maj je dan, ko v večini držav sveta praznujemo mednarodni praznik delavstva. V Sloveniji je 1. maj državni praznik in dela prost dan. Praznik obeležujemo kot spomin na krvave demonstracije v Chicagu, ki so potekale v teh dneh leta 1886, bolj znane pod imenom “Haymarketstki izgred”.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.