Search
Close this search box.

FOTO: Dvakrat zagorelo pri bivšem podjetju Paloma

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so prevaljski gasilci danes zaradi požara posredovali dvakrat.

Ob 13.05 je Na produ v občini Prevalje iz neznanega vzroka zagorel opuščen silos v bližini nekdanjega industrijskega obrata. Požar so pogasili gasilci PGD Prevalje. Materialna škoda ni nastala.

FOTO: Arhiv Koroške Novice

Ob 18.04 je ponovno zagorelo v zapuščenem silosu pri bivšem podjetju Paloma na Prevaljah. Požar so pogasili gasilci PGD Prevalje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Kot je povedal Dejan Stijepič, namestnik poveljnika PGD Prevalje, je zagorelo dvakrat na isti lokaciji, pri bivšem podjetju Paloma oziroma objektu, ki je zdaj v lasti podjetja UR-NA iz Mežice. Pri gašenju je pri drugi intervenciji sodelovalo 18 gasilcev PGD Prevalje.

“Silos je poln materiala, predvidevamo, da gre za odpadni material, kaj točno je v njem se ne ve. Morda bi vedeli prejšnji lastniki objekta. Dostop do notranjosti ni možen, saj je na njem le nekaj majhnih lukenj. Pogasili smo, kolikor in kar se je dalo ter luknje zalili s »pur peno«. Več informacij glede vzroka požara bo znanih jutri, ko bodo z gradbenimi stroji odstranili ploščo, da sploh vidimo, kaj je notri. Materialna škoda še prav tako ni znana,” je še razložil Stijepič.

Dogodki