Search
Close this search box.

Spotur uradno prevzel počitniški dom v Fiesi

 

V Koroških novicah smo že poročali, da bo počitniški dom v Fiesi, po koncu letošnje turistične sezone dobil novega upravljavca. In do tega je tudi prišlo …

 

Počitniški dom Fiesa letos zadnjo sezono pod okriljem CSD Slovenj Gradec?

V teh dneh je slovenjgraški Javni zavod Spotur uradno v roke prevzel upravljanje počitniškega doma v Fiesi, katerega večinska lastnica je občina Slovenj Gradec, Občina Mislinja pa solastnica z 21 odstotnim deležem. Od leta 2015 je tudi bivanje v domu prijaznejše, saj so  v njem zamenjali vse železne pograde z lesenimi. Nabavili pa so tudi nove vzmetnice.

Zadnjih 37 let ga je upravljal slovenjgraški center za socialno delo (CSD), ki je v vseh teh letih omogočil letovanje in nepozabne trenutke najrazličnejšim generacijam. Predvsem otrokom iz socialno šibkih družin, ki bodo lahko dom koristili tudi v bodoče, saj bodo tovrstna letovanja organizirana tudi pod okriljem novega upravljavca, ki zagotavlja, da bodo še vedno stremeli k izvajanju socialnih programov, kolonij in šol v naravi.

Dom v Fiesi ima 23 sob in okoli sto postelj, pa bodo ponudili še najrazličnejšim društvom, združenjem in seveda posameznikom ter družinam, ki bodo želeli letovati v slovenjgraško mislinjskem biseru na obali, so zapisali na družbenem omrežju Javnega zavoda Spotur.

Foto: Javni zavod Spotur

Dogodki