Search
Close this search box.

“Tri poplave v treh tednih, to ni več samo slučaj”

Četrtkove poplave so bile že tretje v nekaj tednih, kar pa Prevaljčane že močno razburja: “Pošiljamo vam fotografije tretje poplave v treh tednih. To pa ni več samo slučaj, bi se morali vprašati kdo je kriv,” so zapisali prebivalci, ki jim vsakič voda zalije stanovanje.

FOTO: Bralka Romana

Prav tako se mnogi sprašujejo zakaj se stvari ne uredijo. Prebivalci Presoj so nam poslali fotografije uničenih pridelkov na vrtu.

FOTO: Bralec

Neurje z močnim vetrom je podiralo zabojnike za smeti, na železniško progo in na vlak pa se je podrlo tudi drevo. V vlaku so bili otroci, k sreči nihče ni bil poškodovan.

FOTO: PGD Prevalje

Intervencij je bilo ogromno. Na spletni strani Zavoda RS za zaščito in reševanje je vidno, da je prav na Prevaljah bilo potrebno največ posredovanja. Poplavljalo pa je tudi v Dravogradu, posredovati pa je bilo potrebno tudi v Radljah ob Dravi.

  • RADLJE OB DRAVI
    Ob 23.34 je v Zg. Kozjem Vrhu v občini Radlje ob Dravi podrto drevo čez regionalno cesto oviralo promet. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so drevo odstranili in sprostili promet.
  • PREVALJE
    Ob 20.03 je bila zaradi neurja poplavljena regionalna cesta v Prevaljah. Gasilci PGD Prevalje so s ceste in ulic odstranili večji nanos zemljine in mulja. Posredovali so tudi delavci JKP Log, ki so z delovnim strojem nudili tehnično pomoč pri čiščenju površin.
  • DRAVOGRAD
    Ob 19.53 je na Kozjem vrhu, občina Dravograd, narasel potok prestopil strugo in na različnih lokacijah uničil lokalno cesto. Zaradi obsega škode se bo sanacija pričela v prihodnjih dneh, cesta pa je za promet zaprta.
  • PREVALJE
    Ob 19.14 je v Prisojah v občini Prevalje, podrto drevo padlo čez železniško progo Ravne na Koroškem –Pliberk. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so drevo razžagali in odstranili s proge.
  • DRAVOGRAD
    Ob 19.00 je na Goriškem vrhu v občini Dravograd zaradi nanosa vej voda prestopila iz potoka ter ogrozila stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Dravograd so veje odstranili s pomočjo gradbenega stroja ter vodo preusmerili nazaj v strugo.
  • DRAVOGRAD
    Ob 18.58 je na Goriškem vrhu, občina Dravograd, narasel potok ogrožal stanovanjsko hišo in lokalno cesto. Gasilci PGD Dravograd so s pomočjo gradbenega stroja prebili obcestni prepust in potok preusmerili v strugo.
  • PREVALJE
    Ob 18.50 je meteorna voda ogrožala večstanovanjski objekt v Prevaljah. Gasilci PGD Prevalje so preusmerili tok vode in prečrpali vodo, ki je zalila kletne prostore objekta.
  • PREVALJE
    Ob 18.45 je Na Produ v občini Prevalje meteorna voda zalila stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so vodo izčrpali.
  • PREVALJE
    Ob 18.43 je meteorna voda zalila prostore večstanovanjskega objekta na Trgu v Prevaljah. Gasilci PGD Prevalje so vodo izčrpali in sanirali prostore.
  • PREVALJE
    Ob 18.30 je na Trgu, občina Prevalje, meteorna voda zalila kleti večstanovanjskega objekta. Vodo so izčrpali gasilci PGD Prevalje.
  • PREVALJE
    Ob 18.30 je meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta na Trgu, občina Prevalje. Vodo so izčrpali gasilci PGD Prevalje.
  • PREVALJE
    Ob 18.30 je meteorna voda zalila kletne prostore osnovne šole Prevalje. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so izčrpali okoli štiri kubične metre vode.
  • PREVALJE
    Ob 17.38 je meteorna voda zalila prostore zdravstvenega doma v Prevaljah. Posredovali so gasilci PGD Mežica, ki so vodo izčrpali.
  • PREVALJE
    Ob 17.32 je na Trgu, občina Prevalje, narasel potok zalil kletne prostore večstanovanjskega objekta. Vodo so izčrpali gasilci PGD Prevalje.
  • PREVALJE
    Ob 17.30 je v Zgornjem kraju v občini Prevalje narasel potok ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Prevalje so objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami, potok pa preusmerili v strugo s pomočjo gradbenega stroja.
  • PREVALJE
    Ob 17.30 je na Prevaljah meteorna voda zalila proizvodni objekt tovarne Lek. Vodo so izčrpali gasilci PGD Prevalje.

VIR: SPIN

Dogodki