Search
Close this search box.

Kako se lahko ob 8. marcu razvajate v Slovenj Gradcu?

Ponudniki v Slovenj Gradcu in okolici pripravljajo marsikaj. Tako bo danes prav vse dame na njihov dan med 10. in 12. uro na Trgu svobode v mestnem jedru čakalo prijetno presenečenje.

Vse dame se boste v Kulturnem domu Slovenj Gradec lahko nasmejale ob brezplačnem ogledu slovenske komedije Dedek gre na jug, ki bo ob 18.00 uri. Vstopnice bodo na voljo pol ure pred projekcijo.

Knjižnica Ksaverja Meška vas v sredo, 8. marca 2023, ob 18.00 vabijo na pravljični večer za ODRASLE, ki nosi naslov Ko zgodbe zaživijo. Večer bo potekal v organizaciji Mariborske knjižnice v sodelovanju s partnerskimi in pridruženimi knjižnicam.

SB Slovenj Gradec vas vabi v Galerijo prim. dr. Staneta Strnada Splošne bolnišnice Slovenj Gradec (glavna avla bolnišnice), kjer bo v torek, 7. marca 2023, ob 17. uri otvoritev razstave z naslovom “Igra v steklu”, steklarskega mojstra Matijaža Gostečnika.

Pred bolnišnico (Urgentni center), pa bo v sredo, 8. marca 2023, ob 11. uri prireditev s kulturnim programom s sodelovanjem otrok Vrtca Slovenj Gradec, učencev Prve osnovne šole, glasbene šole in dijakov Srednje zdravstvene šole.

Koroški pokrajinski muzej pa vas ta dan vabi, da si njihove občasne in stalne razstave v Muzeju Slovenj Gradec in Rojstni hiši Huga Wolfa ogledate brezplačno. Prav tako bo brezplačen ogled občasnih in stalnih razstav v muzejskih enotah Koroškega pokrajinskega muzeja.

  • Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem, od 9. do 15. ure
  • Muzej Radlje ob Dravi, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi, od 9. do 15. ure
  • Rojstna hiša Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec, od 10. do 16. ure
  • Muzej Slovenj Gradec, Glavni trg 24, Slovenj Gradec, od 10. do 18. ure

Prav tako ste vabljene v Koroško galerijo likovnih umetnosti, kjer vas na današnji dan čaka brezplačna vstopnica za ogled razstav, vse obiskovalke pa bodo prejele tudi majhno, unikatno pozornost. Vabljene (in vabljeni) med 10. in 18. uro.

Kar cel mesec pa bodo ženskam posvetili na Bazenskem kompleksu Aqualatio. Žensko v svojem življenju presenetite s “selfness programom”  za popolno razvajanje telesa in duha. V mesecu marcu so, vsak četrtek ob 17. uri, za vas pripravili čudovit program »Selfness« za popolno razvajanje telesa in duha. Za omenjene programe ni potrebno posebno doplačilo, se je pa potrebno obvezno prijaviti, saj je število mest omejeno. Vsak četrtek je v savnah namenjen le ženskam.

Prav tako so za vas pripravili paket “nisem dosegljiva”, ki vsebuje paket Sanarium s pilingom in detoks napitek.

Za posebno ugodnost so poskrbeli tudi v Rovando centru, kjer bo nežnejši spol na dan žena svojega jeklenega konjička lahko opral ceneje.

Prav tako so poskrbeli za kulinarično razvajanje in sladke dobrote.

Družina Perger je tokrat za mesec, posvečen ženskam, pripravila drobne pozornosti, ki bodo ukradle srca vseh žena. Kako drugače kot z izbranimi darili, ki so plod dolgoletne tradicije in kakovosti?

Picerija in pivnica Kuf’r vas bo razvajala s prav posebnimi, čudovitimi in okusnimi sladicami. Hkrati bodo vse dame na njihov praznik prejele še posebno presenečenje.

V Ej sladke sanje pa vas bodo navdušili z izbiro sladic za dan žena in dan mučenikov.

Sladko razvajanje pripravljajo v Vili Pohorje. Na voljo bodo prav posebne sladice različnih okusov v čokoladnih lončkih. 

Slastni paketek za dan žena je na voljo tudi pri Sladkosnedu. Preverite, kaj vse vsebuje. 

Stari Pošti  vam bodo ob naročilu obroka sladico postregli brezplačno. 

K okusnim sladicam pa se vedno prileže tudi penina. In prav z njo vas bodo razvajali v Hiši Ančka.

Dan žena ni na koledarju označen kot dela prost dan, a kljub temu ga praznujemo tako, da se ženskam podarijo ali vsaj namenijo lepe besede in majhne pozornosti. Gre za simbolno obdarovanje, ki pomeni, da si ženska zasluži spoštovanje in enakopravnost v primerjavi z moškim. Danes je to samoumevno, včasih pa ni bilo tako. Včasih ženske v primerjavi z moškimi niso imele nekaterih pravic in so bile zelo zatirane.

Dogodki

Ponudniki v Slovenj Gradcu in okolici pripravljajo marsikaj. Tako bo danes prav vse dame na njihov dan med 10. in 12. uro na Trgu svobode v mestnem jedru čakalo prijetno presenečenje.