Search
Close this search box.

Zaključek intervencijskih del na Mislinji, Studenčnici, Grajeni in Rogoznici

PGD Mislinja

Direkcija RS za vode je včeraj, 2. 8. 2019, sporočila, da so zaključili intervencijska dela na Mislinji, Studenčnici, Grajeni in Rogoznici.

Letošnji konec junija in začetek julija nista prizanašala z dežjem in tako so na SO Drava opravili vrsto intervencijskih del, so sporočili z Direkcije RS za vode.

Preberite tudi: Minister Zajc odgovarja Predniku glede odprave posledic neurja v Mislinji: “Vse gre počasneje, kot bi želeli” (VIDEO)

Največje škode so bile gorvodno od sotočja z Glažuto, na dolžini približno 2,4 km. Erozijske škode so nastale tudi na odseku med sotočjem z Glažuto in naseljem Mislinjo. Na povirju Mislinje, kjer je ponekod cesto popolnoma odneslo, so odpirali pretočnost struge, obenem pa vzpostavljali prevoznost ceste.

Dela, ki jih je izvajal koncesionar DRSV DRAVA vodnogospodarsko podjetje Ptuj, d.o.o. S krogom so označene intervencije na pritoku Mislinje, ki je ogrožal stanovanjsko hišo, ko se je razlil mimo struge.

Na Studenčnici in Grajeni na Ptuju so morali odstranjevati podrto drevje, na Rogoznici pa material z usada, ki je deloma zasipal strugo.

Dogodki