Search
Close this search box.

Konec prvenstva za nogometašice Slovenj Gradca

FOTO: Bojan Gros

Ženski nogometni klub Slovenj Gradec je v nedeljo, 12.maja odigral zadnjo prvenstveno tekmo. V športni center Vinka Canjka je prišla prvouvrščena ekipa ženskega nogometnega kluba Teleing Pomurje.

Še v lanski sezoni je bil to derbi vrha, letos žal ne. Pomurke so zelo blizu ubranitvi naslova najboljših v Sloveniji, Slovenjgradčanke zasedajo zadnje 9.mesto, z le eno točko.

Pomurke so povedle v 7.minuti, ko je zadela Tanja Vrabel z diagonalnim strelom s približno dvanajstih metrov, na 0:2 je v 17. minuti povišala spet Vrablova, ki je izkoristila podajo Erženove z leve strani. Tibautova je v 25.minuti preigrala domačo obrambo in povišala na 0:3. Tri minute kasneje je na semaforju pisalo že 0:4, Kolbl Špela je zadela z glavo in premagala domačo vratarko. Za 0:5 je po podaji z leve strani v kazenski prostor zadela Kaja Eržen v 39.minuti. V zadnjih sekundah prvega polčasa je zadela Tanja Vrabel, ki je dosegla hat trick.

Skoraj celoten prvi polčas je deževalo, deževalo v mrežo Korošic, bo v drugem polčasu posijalo sonce?

Vrablova je v 50.minuti s prostega strela povišala na 0:7. Na 0:8 je s podaje s kota povišala Erženova v 55.minuti. V 13.minuti nadaljevanja je Manja Rogan zadela za 0:9 z roba kazenskega prostora.

Po uri igre se je ponudila zelo lepa priložnost za povišanje rezultata na 0:10, a ostalo je 0:9, dvakrat je uspešno posredovala domača vratarka. V 20.minuti nadaljevanja je Nikl Andreja po podaji s kota zadela za 0:10, tri minute kasneje pa je zadela z roba kazenskega prostora za 0:11. V 37.minuti smo videli ducat zadetkov v mreži Korošic, ko je po odbiti žogi domače vratarke zadela Vrablova, njen 5 gol. Pet minut pred koncem je domača branilka Staša Čagran nesrečno posredovala pred svojim golom in zadela lastno mrežo za končnih 0:13.

S to tekmo se je končalo prvenstvo za nogometašica Slovenj Gradca, Pomurje, Rudar Škale, Radomlje in Maribor, se bodo pomerili v ligi za prvaka,Jevnica,Dornava, Velesovo in Krka pa v ligi za obstanek..

1.SŽNL,18.krog:
ŽNK SLOVENJ GRADEC : ŽNK TELEING POMURJE

0:13 (0:6)
Vrabel 5x, Eržen 2x,Nikl 2x,Rogan, Kolbl,Tibaul, Čagran-AG

Napisal: Bojan Gros

 

Dogodki

FOTO: Bojan Gros

Ženski nogometni klub Slovenj Gradec je v nedeljo, 12.maja odigral zadnjo prvenstveno tekmo. V športni center Vinka Canjka je prišla prvouvrščena ekipa ženskega nogometnega kluba Teleing Pomurje.