Search
Close this search box.

Korošec Dejan Krofl že v prvi sezoni osvojil stopničke

Vztrajnostne dirke so zaživele tudi pri nas. Štiriurni format je pravšen, voznikov je dovolj, dirkalniki so identični – Renault Twingo.

Hvaležnost nastopanja v pokalu Renault Twingo so spoznali že številni slovenski in tuji dirkači. Gre namreč za vstopnico v svet avtomobilskega športa, ki je cenovno ugodna, poleg tega pa nudi tudi zvrhano mero adrenalina, zabave ter možnosti za dokazovanje dirkaškega znanja. Srditi boji blatnik na blatnik, ki poskrbijo za razburljivost, so stalnica.

Na dirkališčih po Evropi se z dirkalnimi Twingi dirka že sedmo sezono. Motorje so pognali leta 2015. Zasluga za uvedbo pokalnega tekmovanja gre slovenski dirkaški ekipi Lema Racing pod taktirko Mirka Marinška. Ta je s svojo marljivo ekipo konec 2014 pripravil prvega dirkalnega Twinga, ki so se mu hitro pridružili še drugi. Namen tega pokalnega tekmovanja je bil predvsem dostopnost širšemu krogu dirkačev ter kaljenje mladih talentiranih voznikov. 

FOTO: ŠPORTNO DRUŠTVO DK RACING

Letos je v pokalu Twingo v Ilirski Bistrici pokalni prvak postal Miha Fabijan, ki pa se je v drugi vožnji pošteno poigral z živci svojih navijačev. Medtem ko je Blaž Cimrmančič odpeljal vrhunsko drugo vožnjo in bil na tekmi razred zase, je Fabijan osvojil četrto mesto. In to le pol sekunde pred Dejanom Kroflom, našim klenim Korošcem, s tem pa je neuradno tudi postal pokalni prvak. S Cimrmančičem sta letos po točkah izenačena, imata enake uvrstitve, Fabijan pa ima boljši skupni čas vseh voženj. Za Cimrmančičem je bil drugi David Stušek, njegov zaostanek pa je bil že 3,1 sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstil Tilen Kovačič. Fabijan je dejansko temelje naslovu postavil že na uvodni dirki maja v Tolminu, ko si je privozil večji časovni naskok pred Cimrmančičem.

Prvak sezone je torej Miha Fabijan (94točk), zaradi časovne razlike iz Tolmina je za njim Blaž Cimrmančič (94točk).

Na neverjetno tretje mesto pa se je v skupni razvrstitvi zavihtel Korošec Dejan Krofl z 81. točkami.

DEJAN KROFL je triindvajsetletni fant, ki prihaja iz Mislinjske Dobrave . Svojo kariero kot dirkač je pričel letos in sicer z Renault Twingo v obeh prvenstvih GHD in KHD.

Neverjetno je, da je že v svoji prvi sezoni osvojil tretje mesto v skupnem seštevku.

FOTO: ŠPORTNO DRUŠTVO DK RACING

Vir: ŠPORTNO DRUŠTVO DK RACING, Franci Krofl, Evo magazin

Dogodki

Vztrajnostne dirke so zaživele tudi pri nas. Štiriurni format je pravšen, voznikov je dovolj, dirkalniki so identični – Renault Twingo.