Slovenjgraški judoisti na mednarodnem turnirju do štirih bronastih medalj (FOTO)

72798952_2784386054945174_2133481698132754432_o
Vid Kavnik je osvojil bronasto medaljo. FOTO: JK Acron Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu je včeraj potekal drugi tekmovalni dan največjega tradicionalnega športnega dogodka na Koroškem – 14. mednarodni turnir v judu »Zavarovalnica Sava Koroška open 2019. Sobotni “bronasti dan” deklet je z včerajšnjim nastopom, prav tako z bronom dopolnil še Vid Kavnik.

Na turnirju se je tako v soboto kot tudi včeraj predstavilo kar nekaj domačih judoistov. Judoistke Judo kluba Acron Slovenj Gradec so v soboto v domači dvorani osvojile kar tri bronaste medalje. Med kadetinjami v kategoriji pod 57 kilogramov jo je osvojila Tina KovačInes Hribernik si je prislužila bron v kategoriji pod 63 kilogramov, Tamara Kovač pa je prav tako zasedla tretje mesto na stopničkah v kategoriji nad 70 kilogramov. Včeraj pa je med mlajšimi kadeti v kategoriji pod 81 kilogramov bron osvojil Vid Kavnik, Žiga Verčkovnik si je v isti kategoriji priboril sedmo mesto. Med mlajšimi kadetinjami pod 63 kilogramov je bila na petem mestu Klara Brodej, v kategoriji nad 70 kilogramov pa prav tako na petem Neža Pečoler. Vsi omenjeni trenirajo v Judu klubu Acron Slovenj Gradec.

Športna hala v Slovenj Gradcu je gostila enega izmed največjih judo turnirjev v tem delu Evrope.

V Športni dvorani v Slovenj Gradcu se je v soboto in včeraj zbralo preko 600 mladih judoistov in judoistk iz 24 azijskih in evropskih držav. Turnir je v zadnjih letih postal eden najmočnejših tovrstnih turnirjev v tem delu Evrope, vsakoletno pa se ga udeležujejo tudi najboljši judoisti in judoistke, dobitniki evropskih in svetovnih odličij. Kot smo že poročali, so v soboto na blazine stopili judoisti v starostni kategoriji U18, včeraj pa so nastopili v starostni kategoriji U16, popoldan je sledilo še ekipno tekmovanje za pokal Turpal – Ali Kadyrov. Pri dekletih so slavile judoistke iz Nemčije, druge so bile Italijanke, tretje pa Nizozemke in sosednje Avstrijke. Pri fantih pa so slavili judoisti iz Rusije, na drugem mestu je slavila ekipa iz Češke, na tretjem pa ekipi iz Nizozemske in Moldove.

Včeraj je sledilo še ekipno tekmovanje.
FOTO: JK Acron Slovenj Gradec
Pri dekletih so slavile judoistke iz Nemčije.
FOTO: JK Acron Slovenj Gradec

Po končanih dveh tekmovalnih dneh pa še vse do srede poteka organiziran trening kamp za vse tekmovalce. Kot vsako leto do zdaj organizatorji pričakujejo, da se bo večina udeležencev zadržala na kampu.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.