Search
Close this search box.

zdravstvo

Zaradi napačne diagnoze raka prostate izvedli obsežnejšo operacijo

Po primeru odstranitve želodca napačnemu bolniku portal MMC poroča o primeru podobne napake, ki se je zgodil maja 2023. Zaradi napačne diagnostike inštituta za patologijo so bolniku napačno diagnosticirali raka, na urološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana pa so ga nato operirali obsežneje, kot bi ga sicer.

Preberi »

Ministrstvo za zdravje povečuje dostopnost do osebnega zdravnika in naslavlja potrebe pacienta

Na včerajšnji seji je vlada sprejela uredbo, s katero naslavlja potrebe pacientov. Uredba se osredotoča na krajšanje čakalnih dob in izboljšuje dostopnost čakajočih do prvih pregledov specialistično-ambulantnih obravnav, z uvedbo ambulant specializantov družinske medicine in vzpostavitvijo novega standarda ambulante pa prinaša tudi večjo dostopnost do osebnega zdravnika.

Preberi »

Iz nekaj kapelj krvi do odkritja tudi do petdeset redkih bolezni

V kratkem naj bi zaživel nov program neonatalnega presejalnega testiranja. Iz nekaj kapelj krvi, odvzetih iz pete ali drobne vene novorojenčka, po novem ne bomo odkrivali le dvajset bolezni, ampak več kot petinštirideset, napoveduje dr. Tadej Battelino, predstojnik Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Preberi »

Stavkajoči zdravniki v slovenjgraški bolnišnici pripravljeni iti do konca

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zadeve jemljejo resno in so pripravljeni iti do konca, je po današnjem stavkovnem zboru v bolnišnici povedal predsednik Fidesa Damjan Polh. Sindikalni zaupnik v bolnišnici Vasja Kašnik pa je dodal, da so ugotovili, da je naboj pri njih še vedno enak in da so še vedno enotni v tem, da si želijo sprememb.

Preberi »

Na NIJZ intenzivno sezono gripe pričakujejo še dva tedna

Med respiratornimi okužbami, ki trenutno krožijo, je tudi gripa, ki so jo po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) potrdili v vseh starostnih skupinah. V mikrobioloških laboratorijih so doslej potrdili več kot 1900 primerov gripe, a se večina obolelih ne testira, so opozorili. Intenzivno sezono gripe pričakujejo še dva tedna.

Preberi »

Začenjajo se pogajanja med Fidesom in vladno stranjo

Ob 12. uri se bodo na ministrstvu za zdravje začela pogajanja med vladno stranjo ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, ki je v torek opozorilno stavkal. Sindikat sicer v primeru, da dogovor z vladno stranjo ne bo dosežen, za prihodnji teden napoveduje začetek stavke do preklica.

Preberi »

Dogodki